Početna Gradske teme Povećan dugoročni kreditni rejting Novog Sada

Povećan dugoročni kreditni rejting Novog Sada

0

Rejting agencija “Mudis” u svom poslednjem izveštaju povećala je kreditni rejting Grada Novog Sada.

Kako navode u Gradskoj kući, jedna od najuticajnijih agencija na globalnom finansijskom tržištu, povećala je dugoročni kreditni rejting Novog Sada sa “Ba3” na “Ba2” uz stabilne izglede za dalje poboljšanje. To se obrazlaže doslednim upravljanjem budžetom Grada koji, uz celokupno dobru fiskalnu disciplinu, izdržava uticaj šoka izazvanog pandemijom.

“Povećanje kreditnog rejtinga Grada Novog Sada potkrepljeno je niskim nivoom duga i veoma visokom likvidnošću, a poznata svetska rejting agencija posebno ističe važnu ulogu Novog Sada u nacionalnoj ekonomiji, kao drugog najvećeg grada u Srbiji. Novi Sad je primer kako investitore iz celog sveta, ni kriza izazvana pandemijom nije sprečila u nameri da ulažu kapital u naš grad”, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

On je naglasio da ove sjajne vesti daju vetar u leđa gradskoj vladi da nastavi da unapređuje Novi Sad kao značajnu investicionu destinaciju, još pouzdaniju i kvalitetniju. Kako se navodi u izveštaju, Agencija očekuje da će stabilna finansijska pozicija Grada biti očuvana i u budućnosti, uz smanjenje nivoa duga na vrlo nizak nivo.

Izvor: 021
Foto: Unsplash