Početna Gradske teme Poziv građanima da predlože ko bi mogao dobije Februarsku nagradu

Poziv građanima da predlože ko bi mogao dobije Februarsku nagradu

0

Komisija za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Skupštine grada pozvala je građane, grupe građana, preduzeća, ustanove, političke i druge organizacije, udruženja i sve druge zainteresovane da podnesu inicijative za dodelu Februarske nagrade za 2018. godinu.

Februarska nagrada dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana.

Ovo priznanje Skupština grada dodeljuje građaninu za: aktivnosti i dela koja afirmišu ime i tradiciju, slavu i renome Grada Novog Sada, doprinos u kulturi, umetnosti, književnim delima, izučavanju istorijske građe i naučno istraživačke delatnosti u celini i istaknutom angažmanu u humanitarnim, socijalnim i zdravstvenim oblastima, a povodom Dana Grada – 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.

Obrazložene inicijative za dodelu nagrade podnose se Komisiji do 31. decembra 2018. godine, na adresu Ulica Žarka Zrenjanina broj 2.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay