Početna Gradske teme Poziv građanima da predlože kulturne sadržaje u svojim naseljima

Poziv građanima da predlože kulturne sadržaje u svojim naseljima

0

Novosađani koji žele da predlože kulturne sadržaje na Novom naselju, Slanoj bari i Klisi, u Almaškom kraju na Podbari i u Sremskim Karlovcima, odnosno naseljima u kojima Fondacija “Novi Sad 2021” planira izgradnju Kulturnih stanica, mogu to uraditi 27. i 28. januara.

Fondacija poziva građane da se u narednim danima odazovu anketarima, kao i da potraže štandove na kojima će moći da se informišu i da daju svoje predloge i sugestije. Štandovi će biti postavljeni na Klisi, ispred sportskog centra, na Novom naselju kod crkve (ugao Bul. Slobodana Jovanovića i Radomira Raše Radujkova), na Podbari u Kosovskoj 33 i u centru Sremskih Karlovaca, ispred starog bioskopa.

U okviru priprema za 2021. godinu, kada će Novi Sad biti Evropska prestonica kulture, Fondacija “Novi Sad 2021” realizuje niz projektnih aktivnosti radi podizanja kapaciteta kulturne infrastrukture otvaranjem novih prostora za kulturnu i umetničku produkciju.

Osnovni cilj uspostavljanja Kulturnih stanica jeste decentralizacije kulture, razvoj publike, povećanje dostupnosti kulturnih sadržaja i unapređenje kvaliteta društvenog i kulturnog života u različitim delovima grada.

– Kako su kulturne stanice prvenstveno namenjene građanima, njihovo aktivno učešće u razvoju ovih prostora je od izuzetnog značaja. Istraživanjem će biti obuhvaćeno ispitivanje kulturnih potreba i navika građana, njihovih interesovanja i željenih sadržaja, kao i drugi faktori koji mogu da utiču na dostupnost kulture u najširem smislu, ali i potencijala lokalnih zajednica – navode iz Fondacije “Novi Sad 2021”.

Izvor: Novisad.com
Foto: Mladen Sekulić