Početna Gradske teme Poziv mladima za Međunarodni letnji kamp u Litvaniji

Poziv mladima za Međunarodni letnji kamp u Litvaniji

0

Fondacija “Novi Sad 2021” u saradnji sa Evropskom prestonicom kulture “Kaunas 2022” u Litvaniji, podržaće odlazak četvoro Novosađana – mladih umetnika ili kulturnih radnika, koji prođu kvalifikacije domaćina, na međunarodni letnji kamp.

Međunarodni letnji kamp, koji organizuje “Kaunas 2022 – Evropska prestonica kulture”, je ko-kreativna platforma za mlade i biće održana od 7. do 15. jula 2018. godine, kada Litvanija obeležava 100 godina nezavisne države.

Troškove smeštaja i ishrane pokriva organizator, a troškove puta u iznosu od 250 evra, pokriva Fondacija “Novi Sad 2021”.

Organizatori pozivaju mlade da obeleže 100 prvih vremena: da ugoste “100 Kaunasijaca” – Litvanaca i građana drugih nacionalnosti – voljnih da kreiraju 100 prvih puta na kreativan i snažan način za Kaunas i Kaunas District.

Traže se mladi ljudi entuzijasti koji su spremni da se povežu sa novim idejama i sarađuju jedni s drugima u ostvarenju zajedničkih ciljeva: podizanje energije, entuzijazam, želja za otkrivanjem, poštovanje prema drugima, uzajamno razumevanje i kreativnost. To je 100 šansi da se osećate slobodno, primenite nove ideje, napravite korak napred, suočite se sa nekim strahovima, suočite se s kritikom, ograničenjem izazova ili pitanjima koja ih postavljaju drugi. Cilj Fondacije ”Novi Sad 2021”, između ostalog, jeste i da stvara prilike i podstiče mobilnost i razmenu umetnika i drugih aktera u kulturnim i kreativnim industrijama.

Svi zainteresovani kandidati mogu se prijaviti do 2. aprila, na sajtu organizatora, putem linka: http://kaunas2022.eu/en/camp/registration/. Fondacija ”Novi Sad 2021” moli sve potencijalne učesnike da svoju prijavu proslede i na mail info@ns2021.rs (sa naznakom prijava za kamp Kaunas 2022) kako bi bili blagovremeno obavešteni o rezultatima i dobili nove informacije.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija/Kaunas