Početna Gradske teme Poziv za obuku EKO edukatora!

Poziv za obuku EKO edukatora!

pokret gorana

Pokret gorana Novog Sada organizuje obuku za Eko edukatore u okviru projekta “Zelena strana grada”, koji je podržan od strane Grada Novog Sada – Gradske uprave za sport i omladinu, a realizuje se uz stručnu pomoć JKP “Gradsko zelenilo” i u saradnji sa Podmlatkom udruženja pejzažnih arhitekata (PUPA).

Cilj projekta “Zelena strana grada” je da se unaprede i obogate programi neformalnog obrazovanja za mlade koji podstiču širenje znanja i informacija o zelenilu Novog Sada. U okviru projekta će biti održan dvodnevni trening seminar za “Eko edukatore” sa programom interaktivnih radionica neformalnog obrazovanja i omladinskog rada za 15 odabranih zainteresovanih učesnika. Osnaženi mladi će pomoću metoda prilagođenih ciljnoj grupi postati vodiči srednjoškolacima u novosadske parkove i druge zelene površine i upoznavati ih sa njihovim prirodnim vrednostima. Planirana je i dopuna, štampanje i promocija novog izdanja vodiča “Zelena strana grada”, u kome će detaljno biti opisani novosadski parkovi i druge zelene površine uz atraktivne načine i metode za upoznavanje sa njihovim karakteristikama, uz mape sa ucrtanim znamenitostima i rutama za obilazak zelene strane grada.

Obuka će trajati 2 dana i namenjena je mladim osobama (18-30) iz Novog Sada i okoline, zainteresovanim da steknu znanja i veštine potrebne da vode i animiraju turističke grupe (prvenstveno srednjoškolce i studente), koje posećuju parkove i druge zelene površine Novog Sada.

Obuka će učesnicima omogućiti da se upoznaju sa parkovima i drugim zelenim površinama Novog Sada i metodama za animaciju mladih na izletima, kao i da se oprobaju u kreiranju interaktivnih izleta.

Obuka će se održati 26. i 27. decembra 2015. u Infopolisu u Novom Sadu (Tržni centar Apolo).
Rok za prijavu je do 24. decembra 2015. godine u 16h, a formular za prijavu se može skinuti sa sajta Pokreta gorana Novog Sada, www.pokretgorana.org.rs

Učešće na obuci je besplatno. Učesnicima će biti obezbeđen ručak i osveženje tokom oba dana.

Autor: Ljiljana Kozarev