Početna Gradske teme Praktična tribina na temu “Kako da se ne blokiramo panikom?”

Praktična tribina na temu “Kako da se ne blokiramo panikom?”

Centar Praktika i psihološki sajt Praktika.rs nastavljaju sa ciklusom mesečnih interaktivnih tribina na već poznatoj lokaciji – Kulturna stanica Eđšeg u Ulici Antona Čehova broj 4 u Novom Sadu.

Mesec jun je rezervisan za Danijelu Stojanović, kliničkog psihologa i psihoterapeuta i autora knjige “Kako pripitomiti zebru?“ koja će u četvrtak, 27. juna, s početkom u 19 časova održati tribinu pod nazivom “Kako da se ne blokiramo panikom?”.

Tokom predavanja Danijela će pokušati da odgovori na neka od najčešćih pitanja, kao što su:  
– Šta su to panične reakcije?
– Da li nas panika zaista napada?
– Šta možemo da uradimo kako ne bismo strepeli da nam se to neprijatno osećanje ne ponovi?
– Kako to da neki ljudi ne reaguju panikom, zašto se to baš meni dešava?
– Odakle izvire panična reakcija?
– Kako da uspostavim kontrolu?

Više o predavaču:

– Danijela Stojanović je klinički psiholog, geštalt psihoterapeut i EMDR psihoterapeut i praktičar. Geštalt psihoterapija je privukla samim nazivom čije poreklo je iz nemačkog jezika i znači “celina”. Gledanje na čoveka kao na jedinstvenu celinu tela, misli i osećanja za nju je najpribližnije ljubavi. Tim pogledom ljubavi želela je da gleda i sebe i na ljude sa kojima prolazi kroz proces psihoterapije. Edukaciju iz geštalt psihoterapije završava kod Mladena Kostića, pionira geštalt terapije kod nas a EMDR kod Rodžera Solomona. Takođe, kod Tonija Vajta završava edukaciju za bolesti zavisnosti a kod Dušana Potkonjaka provodi sedam godina na iskustvenoj psihodramskoj grupi. U svom radu koristi i elemente psihodrame i transakcione analize. 1991. godine je među prvima, na teritoriji bivše Jugoslavije, pokrenula psihološku praksu, koju je uspešno radila sve do preseljenja na Novi Zeland.

– Član je Saveza psihoterapeuta Srbije, Udruženja geštalt psihoterapeuta, kao i EMDR asocijacije Srbije.

– 2016. godine izdaje knjigu “Kako pripitomiti zebru?”, koja predstavlja zbirku kratkih priča koje su autobiografskog karaktera i prate tok dešavanja u autorkinom ličnom i profesionalnom životu. Govore o iskustvima ali nemaju za cilj prenošenje iskustva, već podsticaj čitaoca na preispitivanje sebe i svojih iskustava.
Posetioci Praktične tribine će imati priliku i da kupe knjigu “Kako pripitomiti zebru?”.
Ulaz je slobodan.

Autor: NsHronika
Foto: Pixabay