Početna Gradske teme Pred Osnovnim sudom u Novom Sadu 49 postupaka zbog kršenja samoizolacije

Pred Osnovnim sudom u Novom Sadu 49 postupaka zbog kršenja samoizolacije

Od ukupno 49 postupaka za kršenje mere samoizolacije koji su pokrenuti pred Osnovnim sudom u Novom Sadu do sada je okončan 21, a ostali su u toku i to ne preko skajpa, kao što je bilo planirano u vanrednom stanju, već u prisustvu optuženih.

Kako je za “Politiku” rekao portparol suda Gligor Nenić, 15 postupaka protiv 17 osoba okončano je donošenjem presude kojom je okrivljeni oglašen krivim. U tri slučaja izrečene su novčane kazne, a u 14 uslovne osude.

U tri postupka doneta su rešenja kojima je odbijen optužni predlog, a tri su završena donošenjem rešenja o nenadležnosti.

“Svi ostali postupci su i dalje u toku i suđenja se odvijaju prema zakazanim terminima, u prisustvu optuženih u sudnici. Takođe, nijedan od okončanih postupaka nije dobio epilog preko skajpa”, rekao je Nenić.

On je naveo da je odloženo prvih šest suđenja koja su bila zakazana “na daljinu”.

“U međuvremenu tužilaštvo više nije predlagalo da osumnjičeni odlaze u pritvorske jedinice nego u kućni pritvor. Oni koji su već bili u pritvoru takođe su posle inkubacionih perioda odlazili u kućni pritvor. Zato suđenja nisu dobila epilog preko skajpa”, naveo je Nenić.

Priredila: M. Ćirić
Izvor: FoNet, Politika
Foto: Pixabay