Početna Gradske teme Predat zahtev za registraciju VANUK-a

Predat zahtev za registraciju VANUK-a

zgrada

Vršilac dužnosti direktora Vojvođanske akademije nauka umetnosti i kulture (VANUK) Uglješa Belić izjavio je da je Privrednom sudu u Novom Sadu predata prijava za upis te ustanove u sudski registar. Belić je rekao da je sud prihvatio prijavu, te da će se nadležni sudija o njoj izjasniti u najkraćem roku. “Rečeno nam je da ćemo u petak dobiti informaciju o tome da li je prijava prihvaćena i kada će VANUK biti upisan i registar”, rekao je Belić.

Na pitanje da li bi pri registraciji eventualno neki problem mogla prestavljati činjenica da je prethodnih dana Treća Srbija predala zahtev za registrovanje Udruženja koje takođe ima skraćenicu VANUK, Belić je rekao da misli da to jedno sa drugim nema nikakve veze i da se samo radi o istom akronimu, a da se registruje puni naziv ustanove ili udruženja.

Skupština AP Vojvodine na poslednjoj sednici je usvojila predlog o osnivanju Vojvođanske akademije nauka umetnosti i kulture (VANUK), a na osnovu te odluke pokrajinska vlada ima rok od mesec dana, od dana objavljivanja o osnivanju u Službenom glasniku, da formira Upravni i Nadzorni odbor, a Belić je kazao da veruje da će se to u propisanom roku i dogoditi.

Autor: Tanjug