Početna Gradske teme Predlog da ulica na Adicama dobije naziv po Batutu

Predlog da ulica na Adicama dobije naziv po Batutu

0

Nekoliko ulica na Adicama, koje pripadaju katastarskoj opštini Veternik, dobiće nazive, odlučila je Komisija za nazive delova naseljenih mesta Skupštine Grada.

Zahtevi za dodelu naziva stigli su od Republičkog geodetskog zavoda i nekoliko privrednih subjekata.

Komisija je prihvatila predlog Istorijskog arhiva Grada Novog Sada, kojim bi se ulici koja počinje od Veterničke ulice dao naziv po svešteniku, protoreju Uspenske crkve Veljku Mirosavljeviću.

Još jedna ulica u ovom delu grada dobiće naziv po arhimandritu, piscu i dobrotvoru Mironu Đorđeviću.

Ulica koja počinje od Ulice Marije Bursać i završava se kod Cetinjske dobila bi naziv po lekaru, profesoru, utemeljivaču Medicinskog fakulteta Milanu Jovanoviću Batutu.

Ulici koja počinje od Ulice Svetolika Rankovića dobila bi naziv po monahu, akademskom slikaru i srpskom svetitelju Rafailu Šišatovačkom, dok bi još jedna ulica u krugu Ulice Svetolika Rankovića dobila naziv po profesor gimnazije i književniku Milanu Jovanoviću Babi.

Nakon što mišljenje daju Nacionalni saveti mađarske, slovačke i rusinske nacionalne manjine i Savet za međunacionalne odnose Grada Novog Sada, a nadležni pokrajinski sekretarijat da prethodnu saglasnost, Skupština grada će raspravljati o prihvaćenim predlozima.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay