Početna Gradske teme Predsednik obećava: Kreće žestok udar na kriminal u Novom Sadu

Predsednik obećava: Kreće žestok udar na kriminal u Novom Sadu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je, na svečanoj promociji novih pripadnika MUP-a, “žestok udar protiv narko kriminala u Novom Sadu”.

“U Novom Sadu održavamo ovu svečanost upravo zašto što će se jedan od žestokih udara događati upravo u ovom gradu, gde ćemo pokazati građanima da možemo da ih zaštitimo od onih koji bi da ugrožavaju budućnost naše dece”, rekao je Vučić u svom govoru.

Naveo je da će država nastojati da oni koji su prvi kada je reč o bezbednosti nikada više ne budu poslednji po onome što država daje.

“Izašli smo iz dečijih bolesti da jačanje policije znači tobož jačanje represije. To ne znači to, već znači snaženje građana Srbije, bezbednijeg i sigurnijeg građanina”, izjavio je Vučić. Obećao je veće plate, kao i bezbedniji život pripadnika policije i njihovih porodica.

Rekao je da “Srbija nabavlja najmoderniju opremu da bi mogla da se obračuna sa potencijalnim teroristima, kriminalcima svih boja, da se onemogući da zarađuju veliki novac prodajući drogu”.

Mladim policajcima je poručio da danas započinju posao koji je najvažniji u svakom društvu, pa i našem, koji znači da će raditi i uvek biti prvo za druge, pa tek onda za sebe.

“Vaš posao je najteži od vas svi očekuju da budete uz građane, pomognete kada je najpotrebnije, a ako im se bilo šta loše dogodi samo jedan krivac će postojati a to ste vi. To govori koliko je vaš posao nezahvalan, težak i nije lako biti policajac. Teško je raditi časni posao, koji ljudi na kraju krajeva ipak umeju da cene. Ne smete da žalite trud, ponekad u najtežim situacijama rizikujete sopstveni život da bi se građani osećali bezbedni. Čestitam na poslu, pre svega na hrabrosti, odvažnosti i odlučnosti da ovaj posao radite”, naveo je predsednik.

Istakao je da policajci moraju da se stave na stub odbrane države i otadžbine, te ih je zamolio da, ne samo kada su na radnom mestu, već kada god mogu, što je molio i vojnike, “nose svoje divne uniforme, jer, kada ih nose nekoliko desetina i stotina građana se uvek oseća sigurnije”.

Izvor: 021/Tanjug
Foto: PrintScreen/YouTube