Početna Gradske teme Predstavljen novi program donacija “Superste”

Predstavljen novi program donacija “Superste”

0

promocija-superste-jpg_660x330

U novosadskom Radio Kafeu juče je predstavljen novi program donacija “Superste”, u okviru koga će tokom 2015. godine biti dodeljeno desetu puta po 500.000 dinara grupama i organizacijama za liderske projekte kojima doprinose razvoju zajednice, kao i deset donacija po 200.000 dinara izuzetnim pojedincima za realizaciju društveno odgovornih ideja.
Novi program donacija namenjen je mladim ljudima do 35 godina starosti, koji samostalno ili u okviru neformalnih ili formalnih grupa i organizacija imaju ideje za stvaranje projekata kojima će doprineti razvoju društva i postati članovi zajednice mladih profesionalaca koja se razvija.
Ključno mesto na kom će se program odvijati je interaktivna internet platforma Superste.net.

“Ideja programa je da doprinese razvoju projekata i inicijativa koji će imati pozitivan uticaj na društvo u kom živimo. Naša želja je da podstaknemo društveno odgovorne aktivnosti iz poslovne, obrazovne ili umetničke sfere važne za dugoročno unapređenje šire zajednice. Nadamo se da će program dovesti pre svega do buđenja preduzetničkog duha i povećanja transparentnosti, a cilj je takođe i podsticaj umrežavanja i dijaloga između stejkholdera”, objasnila je na promociji Jelena Vasilev, koordinatorka programa Superste u Erste Banci.

Program donacija Superste je razvijen i realizuje se u saradnji sa Fondacijom Dokukino.

“Program je prilagođen novom vremenu: veliki deo procesa se odvija onlajn, a sve ideje moraju da prikupe podršku zajednice u lokalnim sredinama i na društvenim mrežama. Osim novčane podrške, kreativni mladi lideri dobiće priliku da rade sa istaknutim ličnostima iz oblasti biznisa, nauke, umetnosti i obrazovanja, koji će im pomoći da od projekata naprave liderske inicijative koje će menjati naše društvo. To je i misija Dokukina,” rekao je predsednik fondacije Darko Soković.

Detaljnije informacije o konkursima nalaze se na portalu Superste.net.

Autor i foto: RTV