Početna Gradske teme Preko 1.000 srednjoškolaca na “ONLINE kafi” sa studentima i nastavnicima FTN-a

Preko 1.000 srednjoškolaca na “ONLINE kafi” sa studentima i nastavnicima FTN-a

Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, je tokom prethodne dve nedelje organizovao tradicionalnu “kafu sa studentima”, ali zbog novih okolnosti i načina na koji je to bilo moguće sprovesti, događaj je pretrpeo određene izmene.

Svako je sebi pripremio kafu a razgovor je u zakazanim terminima organizovan preko sredstava za online komunikaciju, pa je i naziv modifikovan u “Online kafu sa studentima i nastavnicima”.

Tom prilikom studenti su prenosili svoja iskustva studiranja na FTN-u, koja se ne tiču samo nastavnih aktivnosti već i onih vannastavnih mogućnosti koje studentima otvaraju vrata uspeha gde se ostvaruju i vrhunski rezultati na globalnom nivou. Mogućnosti razmene i odlaska na prestižne univerzitete, daju kvalitet više da studenti ostvare komparativne prednosti prilikom zapošljavanja, što je bilo i najčešće pitanje budućih studenata. U ukupno 12 LIVE uključenja priključilo se oko 1000 srednjoškolaca koji su postavljali na stotine pitanja predstavnicima Fakulteta tehničkih nauka.

“Fakultet tehničkih nauka tradicionalno, dva puta godišnje, organizuje Dan otvorenih vrata kada zainteresovanim srednjoškolcima pruža mogućnost da upoznaju profesore, asistente i studente, vide laboratorije u kojima će imati nastavu, poslušaju različita predavanja i dobiju odgovore na sva pitanja. Prvi Dan otvorenih vrata za ovu generaciju maturanata organizovali smo u oktobru 2019. godine, a kako je drugi bio planiran za maj ove godine, pronašli smo način da pomognemo srednjoškolcima da reše svoje dileme koje imaju i najviše u predupisnom periodu. Vodeći se prethodnim dugogodišnjim iskustvom i sveobuhvatnim marketinškim istraživanjima koje sprovodimo, odlučili smo se za ovaj vid pružanja informacija, jer je na svakom Danu otvorenih vrata srednjoškolcima uvek najinteresantnije da čuju iskustva studiranja ‘iz prve ruke’. Iz tog razloga smo odlučili da, zbog okolnosti sa kojima se suočavamo, maturantima ne uskratimo našu ‘Kafu sa studentima’ koju organizujemo u Klubu ‘Mašinac’ na Fakultetu, već da je ovaj put organizujemo online“, navodi prof. dr Rade Doroslovački, dekan Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Online kafu sa studentima i nastavnicima realizovala je Služba za marketing FTN-a u saradnji sa Upravom fakulteta, predstavnicima departmana i Marketing timom studenata putem Cisco Webex platforme. Zbog velikog interesovanja maturanata koji nisu mogli da učestvuju u organizovanim terminima, video snimci LIVE uključenja će tokom naredne nedelje biti postavljeni u Fejsbuk grupi “Biću student FTN – UPIS 2020“ u kojoj i pružaju sve informacije u vezi sa ovogodišnjim upisom.

Izvor: NsUživo
Foto: Pixabay