Početna Gradske teme Preko 5.000 posetilaca na prvom danu festivala “Cinema City”

Preko 5.000 posetilaca na prvom danu festivala “Cinema City”

0

IMG_8160-600

Deveti “Cinema City” internacionalni filmski festival otvoren je sinoć, 25. juna u 21h u ispunjenom Limanskom parku i Kineskoj četvrti, pred prepunim salama i otvorenim bioskopima.

Otvaranje je obeležilo očekivano veliko interesovanje za film “Sedmica i jedan dan”, izraelskog autora Asafa Polonskog, koji je pred novosadsku publiku stigao posle uspeha na filmskom festivalu u Kanu, kao i sjajan nastup grupe “Jinx”, koji je ispunio Kinesku četvrt.

U isto vreme, na pet različitih lokacija prikazano je čak 6 različitih filmova, među kojima je i novosadska premijera dokumentarnog ostvarenja “Zid smrti i tako to”, Mladena Kovačevića.

Nakon izuzetno posećenog prvog dana, festival nastavlja sa uzbudjivim sadržajima i drugog dana, kada nas očekuju sjajna ostvarenja iz selekcije “360°”, “Gori, gori, gori” i “Alojz”, zatim “Paluba ispod Terazija” Dejana Vlaisavljevića, kao i “Roditelji” Kristijana Tafdrupa.

SKCNS “Fabrika Open Air” oživeće uz legendarnog flamenko muzičara na filmu “Pako de Lusija: Putovanje”, a zatim i film “Radio snovi”. Ne propustite ni sjajne muzičke filmove “Sonitu” i “Limunovo drvo”.

Izvor: Mojnovisad.com
Foto: cinemacity.org