Početna Gradske teme Novosadska Kritična masa danas kreće iz Limanskog parka

Novosadska Kritična masa danas kreće iz Limanskog parka

0

kriticna masa

Novosadska Kritična masa održaće se tradicionalno poslednjeg petka u mesecu u pet časova sa polaskom iz Limanskog parka. Vožnja će ovog puta biti nešto kraća nego inače, oko šest kilometara, a završiće se u Železničkom parku.
Pod sloganom “Parkovi služe ljudi da se druže” biciklisti će poslati nedvosmislenu poruku o gradskim parkovima i zelenim površinama čija je svrha humaniji i pozitivniji život u gradu. Organizatori događaja očekuju da će najveći broj biciklista i biciklistkinja zadržati na druženju u Železničkom parku nakon vožnje.

Na datum održavanja vožnje (26. juna) je ujedno održan pre tačno pet godina protest u centru grada povodom kažnjavanja biciklista zbog prolaska kroz pešačku zonu, što je rezultiralo otvaranjem saobraćaja za bicikliste kroz centar nakon gotovo tri decenije.
Iz tog protesta nastala je i Novosadska biciklistička inicijativa, pa organizacija na ovoj vožnji obeležava svoju (neformalno) petu godišnjicu.
Ovog meseca Kritična masa će se u periodu od 17 do 18 časova kretati sledećim ulicama: Bulevar despota Stefana, Balzakova, 1300 kaplara, Ive Andrića, Bulevar Evrope, Kornelija Stankovića, Rumenačka i Bulevar Jaše Tomića.

Autor: 021.rs