Početna Gradske teme Prigovor zaustavio planirane radove na proširenju Mađarskog kulturnog centra

Prigovor zaustavio planirane radove na proširenju Mađarskog kulturnog centra

0

Predviđeni radovi na rekonstrukciji i proširenju Mađarskog kulturnog centra pričekaće još neko vreme, jer je uložen prigovor na izbor izvođača radova.

Nakon što je pre nekoliko dana Gradska uprava za imovinu izabrala povoljniju ponudu, pristigao je prigovor na postupak javne nabavke i sada je sve zaustavljeno do odluke Komisije u Beogradu, što može potrajati i mesecima.

Uprava je izabrala firme “Lotex group” i “Stim gradnja” iz Beograda i “Instel-inženjering” iz Novog Sada koje su ponudile da radove obave u roku od 465 dana, po ceni od oko 75,6 miliona dinara sa PDV-om.

Druga ponuda koja je odbijena je pripadala firmama “Dabicom” i “Premijus” iz Beograda i “Somborelektro” iz Sombora. Ova ponuda je odbijena zbog neispravne tehničke dokumentacije, a i cena je bila viša jer su tražili skoro 77 miliona dinara sa PDV-om.

Prema projektu, Mađarski kulturni centar u Jožefa Atile 16 treba da se rekonstruiše tako da se obave neophodne popravke objekta i da se prostor proširi, prvenstveno nadogradnjom.

Radovi su podeljeni u dve faze i ovaj tender se odnosi na prvi deo poslova.

Izvor: 021.rs
Foto: Google street view