Početna Gradske teme Prijavite se za projekat Youth Speak Forum

Prijavite se za projekat Youth Speak Forum

0

Youth Speak Forum

Najveća studentska organizacija na svetu prvi put realizuje projekat koji okuplja studente i uspešne lidere današnjice oko iste ideje.

Studentska organizacija AIESEC, 19. novembra u prostorijama Kulturnog centra Novog Sada, organizuje projekat Youth Speak Forum koji ima za cilj da kod mladih ljudi podigne svest o bitnosti neformalnog obrazovanja i preduzetništva.

Studenti i mladi će imati priliku da rade sa uspešnim liderima današnjice, kao i sa predstavnicima korporativnog, nekorporativnog i javnog sektora kako bi zajedno diskutovali i rešavali globalne probleme i izazove.

Kako bi identifikovali problem koji mladi imaju danas, ogranizacija AIESEC je realizovala Serbia Youth Voice anketu u saradnji sa Coca Cola Hellenic i GFK. Anketa je pokazala da studenti najviše žele da rade na razvoju neformalnog obrazovanja i preduzetništva, pa je tako i sam Youth Speak Forum okrenut ka ovim temama.

Predstavnik Delhaize Srbija, kao i predavač Mario Krivokapić potpredsednik prodaje u Content360 Ltd. na Youth Speak Forumu će organizovati radionice na jednistven i kreativan način, tako da cilj radionica bude pronalaženje akcionih koraka za rešavanje problema sa kojima se mladi susreću.
Učestvovanjem na Youth Speak Forumu imaćete priliku da saznate više o Global Talent programu stručnih plaćenih praksi u inostranstvu. Ovaj program ima za cilj da mladim ljudima da internacionalno lidersko iskustvo kroz rad u kompanijama u struci. Primenom znanja stečenog na fakultetu u internacionalnom okruženju imate priliku da razvijete sebe, a nakon povratka u Srbiju imate veće i relevantnije znanje u potrazi budućeg zaposlenja, ili pokretanju sopstvenog biznisa.

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u preko 120 zemalja sveta, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj. Za više informacija posetite: http://aiesec.rs/ i https://www.facebook.com/AIESECNoviSad/?ref=aymt_homepage_panel

Autor i foto: NsHronika.rs