Početna Gradske teme Prijem za učenike iz Švajcarske

Prijem za učenike iz Švajcarske

Pomoćnica gradonačelnika Novog Sada Ljiljana Koković je zajedno sa načelnicom Gradske uprave za obrazovanje Lidijom Tomaš primila učenike iz Švajcarske koji su u poseti Novom Sadu u okviru saradnje obrazovnih ustanova.

“Veoma mi je drago što naši gosti, deca i profesori iz Švajcarske imaju priliku da upoznaju Novi Sad, njegove istorijske znamenitosti, kao i brojne kulturne i ostale sadržaje, i da se druže sa svojim vršnjacima. Cilj posete je međusobno upoznavanje dece, približavanje kultura, kao i negovanje veza između Švajcarske i Srbije”, rekla je LJiljana Koković i dodala da je nastojanje Gradske uprave za obrazovanje uspostavljanje još aktivnije međunarodne saradnje uz obostrano zadovoljstvo.

Profesorka Jelena Mitrović se u ime delegacije iz Švajcarske zahvalila domaćinu na gostoprimstvu i srdačnom prijemu i tom prilikom izrazila zadovoljstvo zbog posete Novom Sadu.

“Najvažniji aspekt posete je upravo prijateljstvo koje je stvoreno tokom boravka dece u Novom Sadu, koje ćemo u svakom slučaju nastojati da sačuvamo i produbimo i da uvećamo broj škola i gradova u Srbiji sa kojima ćemo se povezati”, rekla je Jelena Mitrović i dodala da je predviđeno da deca iz škole “Grenčel” iz švajcarskog grada Lis danas posete i OŠ “Prva Vojvođansaka brigada”.

Autor: NsHronika