Početna Gradske teme Prijem za učenike iz Švajcarske

Prijem za učenike iz Švajcarske

0

Pomoćnica gradonačelnika Novog Sada Ljiljana Koković je zajedno sa načelnicom Gradske uprave za obrazovanje Lidijom Tomaš primila učenike iz Švajcarske koji su u poseti Novom Sadu u okviru saradnje obrazovnih ustanova.

“Veoma mi je drago što naši gosti, deca i profesori iz Švajcarske imaju priliku da upoznaju Novi Sad, njegove istorijske znamenitosti, kao i brojne kulturne i ostale sadržaje, i da se druže sa svojim vršnjacima. Cilj posete je međusobno upoznavanje dece, približavanje kultura, kao i negovanje veza između Švajcarske i Srbije”, rekla je LJiljana Koković i dodala da je nastojanje Gradske uprave za obrazovanje uspostavljanje još aktivnije međunarodne saradnje uz obostrano zadovoljstvo.

Profesorka Jelena Mitrović se u ime delegacije iz Švajcarske zahvalila domaćinu na gostoprimstvu i srdačnom prijemu i tom prilikom izrazila zadovoljstvo zbog posete Novom Sadu.

“Najvažniji aspekt posete je upravo prijateljstvo koje je stvoreno tokom boravka dece u Novom Sadu, koje ćemo u svakom slučaju nastojati da sačuvamo i produbimo i da uvećamo broj škola i gradova u Srbiji sa kojima ćemo se povezati”, rekla je Jelena Mitrović i dodala da je predviđeno da deca iz škole “Grenčel” iz švajcarskog grada Lis danas posete i OŠ “Prva Vojvođansaka brigada”.

Autor: NsHronika