Početna Gradske teme Privatni vrtići u nezavidnoj poziciji: Rekordan broj dece u PU “Radosno detinjstvo”

Privatni vrtići u nezavidnoj poziciji: Rekordan broj dece u PU “Radosno detinjstvo”

0

kindergarten-504672_1280

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je upisu šesnaesthiljaditog deteta u Predškolsku ustanovu “Radosno detinjstvo” u vrtiću “Vilenjak”. Reč je o upisu devojčice Mone Reparski koja nije bila primljena prošle godine, a pošto su se stekli uslovi za upis još jednog deteta ona je sedamnaesta u mlađoj jaslenoj grupi.

Veliko mi je zadovoljstvo što u Novom Sadu obaramo rekorde u pozitivnom smislu, odnosno što PU “Radosno detinjstvo” upisuje šesnaesthiljadito dete. Kako sam i obećao, imamo rekordan broj dece upisane u novosadske vrtiće, a posebno sam ponosan što grad subvencioniše boravak za još preko 1800 dece u privatnim vrtićima. Na taj način stimulišemo privatno preduzetništvo, jer finansijski pomažemo roditelje i privatne ustanove. To je prava slika Novog Sada, i drago mi je što se drugi gradovi i opštine ugledaju na nas – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Prilikom posete vrtiću “Vilenjak” gradonačelnik je naglasio da je gradska uprava u ovom mandatu ušla u rešavanje decenijskih problema “Radosnog detinjstva”, koji su dugo sklanjani na margine.

Borimo se i dalje, i rešićemo sve probleme, jer Predškolska ustanova pokazuje visok kvalitet rada i ima odličan kadar koji je maksimalno posvećen deci. To su naraštaji koji će voditi ovaj grad i ovu državu, i njihovi osmesi daju nam snagu i motiv da budemo još agilniji i hrabriji – rekao je gradonačelnik.

Kako je rečeno tokom posete, nikada nije bilo manje dece na listi čekanja, to jest ispod 800. Prema rečima gradonačelnika u Odluci o ukupnom broju zaposlenih u Novom Sadu nije predviđeno smanjivanje kadra u Predškolkoj ustanovi, jer ona predstavlja, kako je ocenio, jedan od stubova lokalne samopurave.

Ohrabrujemo ih da imaju veće kapacitete. Dobro je da raste broj dece u Novom Sadu, jer to je pokazatelj da se grad razvija, i bolje je onda da se mi pomučimo kako bi zadovoljili narastajuće potrebe, jer u tome i leži snaga grada, da svake godine imamo sve više mališana – zaključio je gradonačelnik.

Izvor: Grad Novi Sad
Foto: Ilustracija / Pixabay.com