Početna Gradske teme Prodaje se deo autobuske stanice ATP “Vojvodina”

Prodaje se deo autobuske stanice ATP “Vojvodina”

atp_vojvodina_google

Javna licitacija dela imovine ATP “Vojvodine”, u okviru kompleksa njihove autobuske stanice na Sentanadrejskom putu, zakazana je za 10. decembar.

Kako se navodi u oglasu, na prodaju će biti zgrade starog i novog servisa za autobuse i stara upravna zgrada, sve ukupne površine više do 5.500 kvadrata sa zemljištem površine od preko dva hektara. Početna cena novog servisa sa okolnim zemljištem je 2,4 miliona evra, a starog servisa i upravne zgrade sa okolnim placom je 1,28 miliona evra.
U oglasu stoji i da je odluku o prodaji doneo Nadzorni odbor u okviru Plana reorganizacije preduzeća.

Ovom licitacijom će se površina gde se nalazi autobuska stanica koju je svojevremeno sagradio Ilija Dević dok je bio vlasnik ATP “Vojvodine” pre poništenja privatizacije prepoloviti i u vlasništu onog što je ostalo od ovog preduzeća u stečaju će ostati samo zgrada nove stanice od skoro 5.000 kvadrata.

Podsetimo da je Ilija Dević kupio ATP 2004. godine, a potom je 2005. zajedno sa gradskim vlastima koju su tada vodili sadašnji naprednjaci, a tada radikali Maja Gojković i Igor Mirović, najavio gradnju nove autobuske stanice. Nova stanica je otvorena 2007. godine, ali je zatvorena posle nekoliko meseci zbog toga što niko nije koristio njene usluge. Dević je optužio novosadsku vlast da su mu naneli štetu time što nisu zatvorili Međumesnu autobusku stanicu koja je u vlasništvu Grada.

Agencija za privatizaciju je u međuvremenu zbog nepridržavanja odredaba ugovora o prodaji ATP-a raskinula ugovor sa Devićem, a firma je otišla u stečaj. Dević je takođe tužio Grad po više osnova, ali sve tužbe su ili odbijene ili su u toku žalbeni postupci. Jedina tužba koja je do sada rezultirala presudom je iz 2013. godine po kojoj je Grad ATP Vojvodini morao da isplati preko tri miliona evra za naknadu štete, što je otprilike i vrednost imovine koja se sada prodaje.

Autor i foto: 021.rs