Početna Gradske teme Prodaje se vila pokojnog Bate Kan Kana

Prodaje se vila pokojnog Bate Kan Kana

Iza reklame “Najbolja luksuzna nekretnina u Novom Sadu” na oglasima stoji prodaja vile porodice Butorović po ceni od 1.340.000 evra.

Reč je vili Ratka Butorovića, zvanog Bata Kan Kan, preminulog bivšeg predsednika FK Vojvodina, koji je živeo na Telepu sa porodicom. U javnosti je bio poznat i kao vlasnik novosadskih hotela “Leopold Prvi” na Petrovaradinskoj tvrđavi i “Park” u centru grada.

Kako piše u oglasu, vila ima 708 metara kvadratnih, a zemljište još 2.650, prenosi list Blic.
“Jedinstvena ekskluzivna ponuda. Luksuzna kuća sa zatvorenim bazenom, vinskim podrumom, saunom, teretanom, opremljena vrhunskim materijalima i nameštajem, uz pešački tunel koji povezuje bazen sa kućom. Na placu od 2.650 kvadrata, u mirnoj ulici na Telepu”, stoji u opisu oglasa.

U dodatnim informacijama piše i da vila poseduje terasu, parking, garažu, internet, telefon, klimu, video-nadzor, satelitsku, kablovsku i tavan. Prilagođena je osobama sa posebnim potrebama, te je u blizini gradskog prevoza. U agenciji koja prodaje ovu nekretninu nisu želeli da otkrivaju više detalja jer, kako kažu, po ugovoru to ne bi smeli. Pretpostavlja se da vilu prodaje udovica Smiljka Butorović, vlasnica hotela “Park”, koja je trenutno na odmoru i nije dostupna za izjavu.

Butorović je preminuo u junu 2013. godine, rodom je iz Nikšića, a mediji su pisali i da je brat od ujaka crnogorskog premijera Mila Đukanovića. Hapšen je nekoliko puta, a 29. januara 2008. godine zbog sumnje da je potplatio sudije koje su 12. decembra 2007. godine njegovom klubu Vojvodini donele pobedu od gola razlike nad FK Mladost iz Lučana.

Tog dana upravo je vila iz oglasa bila u centru pažnje. Kako su javljali mediji, Butorović je opkoljen od policije iz svoje kuće pregovarao o predaji.

Postupak protiv njega bio je stopiran, pošto je Okružni sud utvrdio da su telefoni Butorovića i ostalih nezakonito prisluškivani.

Za njega se tvrdi da je posle 2000. ušao u domaći fudbal uz pomoć prijatelja Brane Mićunovića. Bio je i predsednik Bokserskog saveza Crne Gore, a novac je ulagao i u Košarkaški klub Radnički iz Novog Sada.

Izvor: Blic
Foto: Printscreen