Početna Gradske teme Produžen rok neobavezujućeg poziva kojim se traži partner za Spens

Produžen rok neobavezujućeg poziva kojim se traži partner za Spens

0

Rok neobavezujućeg poziva kojim se traži privatnik koji će preuzeti upravljanje Spensom i spasiti ga od sve veće finansijske krize, produžen je do 15. februara.

Prethodni rok, koji je raspisan 8. oktobra, bio je danas, 20. decembra u 12 časova.

Grad je saopštio da je primio više molbi od strane zainteresovanih privrednih subjekata i drugih zainteresovanih lica da se produži rok za podnošenje ponuda, s obzirom na to da je kraj godine, u privrednim i drugim subjektima, obično rezervisan za rešavanje brojnih drugih pitanja, te im je neophodno još vremena kako bi doneli odluku o eventualnom učešću.

“Pošto za Grad Novi Sad ovo predstavlja strateški važan projekat, odlučeno je da se rok za podnošenje ponuda produži. Pre slanja Pisama o zainteresovanosti, svim potencijalnim partnerima će biti omogućen uvid u odgovarajuću dokumentaciju, nakon potpisivanja izjave o čuvanju poverljivih podataka”, navode u Gradskoj kući i dodaju da se obrazac te izjave može preuzeti na adresi www.novisad.rs.

Izjavu potpisanu od strane ovlašćenog lica potencijalni partner dostavlja neposrednom predajom na pisarnicu Gradske uprave za opšte poslove, Trg slobode 1, Novi Sad, u dva primerka, uz istovremeno slanje putem elektronske pošte na adresu milijana.radovanovic@uprava.novisad.rs najkasnije do 1. februara 2019. godine do 12 časova.

Ovaj poziv objavljen je nakon višemesečnih rasprava u javnosti oko budućnosti ovog objekta koje je u teškim finansijskim problemima, a sve nakon najave gradonačelnika Miloša Vučevića da je jedno od potencijalnih rešenja problema Spensa njegovo rušenje i gradnja manjeg sportskog kompleksa.

Oglas je raspisan kako bi Novi Sad video da li ima zainteresovanih domaćih ili stranih firmi, fondova ili pojedinaca spremnih da ulože u sređivanje i potom upravljanje Spensom. Grad od privatnika očekuje ulaganje u održavanje ovog sportsko-poslovnog objekta, a zauzvrat nudi mogućnost da se na parceli pored izgradi hotel od 16 spratova.

U pozivu se navodi da pismo o zainteresovanosti mora da, uz podatak o partneru i reference, sadrži i okvirni plan za period od najmanje 15 godina, idejno rešenje za investicioni program, planiranu strukturu finansiranja i sredstva obezbeđenja.

Izvor: 021.rs
Foto: Wikipedia/Bukephalos

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here