Početna Gradske teme Profesionalni upravnici: Najveći problem dotrajale instalacije

Profesionalni upravnici: Najveći problem dotrajale instalacije

0

Član Gradskog veća za komunalne poslove Zdravko Jelušić održao je sastanak u Skupštini Grada sa predstavnicima Udruženja profesionalnih upravnika Novog Sada.

Predsednik tog Udruženja Aleksandar Bošnjaković predočio je probleme sa kojima se susreću stanari starijih zgrada i njihovi upravnici u Novom Sadu. Prema njegovim rečima, dotrajale instalacije su najveći problem jer neispravne vodovodne cevi povećavaju račune za vodu, a dotrajale električne instalacije često dovode do požara.

Kako je rekao, zgrade koje su stare 30 ili više godina zahtevaju temeljan pristup u proceni stanja instalacija i plan njihove sanacije, a obično u takvim zgradama dolazi do velikih šteta.

On je istakao da sami stanari veoma često nisu u mogućnosti da u jednokratnom iznosu pribave sredstva za velike sanacije i popravke te je i u ime takvih stambenih zajednica i tog Udruženja uputio molbu Gradu za iznalaženje najboljeg rešenja kako bi se pomoglo stanarima, odnosno kao bi visoke obaveze izmirili u nekom dužem vremenskom roku.

Jelušić je istakao da je na predlog gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića krajem februara ove godine doneta Skupštinska odluka kojom se propisuje kako će se novcem iz Budžeta Grada finansirati popravke objekata koji stradaju u požarima. On je dodao da će Grad uzeti u obzir sugestije predstavnika Udruženja, razmotriti na koji način Grad može da pomogne u slučajevima gde postoji realna opasnost od požara i drugih velikih šteta po stanare stambenih zajednica.

Jelušić se zahvalio predstavnicima Udruženja profesionalnih upravnika na inicijativi i izrazio uverenje da će se i drugi predsednici stambenih zajednica opredeliti za članstvo u pomenutom Udruženju kako svi zajedno sagledavali svakodnevne probleme stanara stambenih zajednica.

Izvor: 021.rs
Foto: Wikipedia