Početna Gradske teme Profesor Radovan Pejanović dobitnik Svetosavke nagrade

Profesor Radovan Pejanović dobitnik Svetosavke nagrade

0

Prof. dr Radovan Pejanović, redovni profesor Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, ovogodišnji je dobitnik Svetosavske nagrade za izuzetno postignuće u oblasti nauke.

Profesor Pejanović je objavio preko 1.000 bibliografskih jedinica, među kojima su udžbenici, monografije, naučni i stručni radovi, projekti, recenzije, osvrti. Dva puta je bio predsednik Naučnog društva agrarnih ekonomista Balkana. Primljen je 2018. godine u Evropsko-mediteransku akademiju nauka i umetnosti EMAAS u Atini.

Bio je član ekspertske komisije Vlade RS za realizaciju projekta Južni tok, član Saveta eksperata UNESKO katedre preduzetništva Univerziteta u Novom Sadu. Dobitnik je većeg broja priznanja, među kojima su Oktobarska nagrada grada Novog Sada i Oktobarska nagrada grada Vrbasa.

“Svetosavska nagrada kruna je karijere jednog prosvetnog radnika, to je pre svega velika čast i ponos jer je obrazovanje temelj uspešnosti društva”, rekao je ovaj ugledni univerzitetski profesor i priznati agroekonomista.

Izvor: RTV.rs/Mirela Mitrić
Foto: RTV.rs/Mirela Mitrić