Početna Gradske teme Profesorka Elektrotehničke škole dobila spor za klevetu težak 208.000 dinara

Profesorka Elektrotehničke škole dobila spor za klevetu težak 208.000 dinara

0

ThinkstockPhotos-511601930

Nakon osmogodišnjeg sudskog procesa Nevenka Radulović, nastavnica u penziji zbog klevete isplatila je 208.000 dinara koleginici Vesni Prugić Mileusnić, sada profesorki srednje Ekektrotehničke škole “Mihajlo Pupin”.

Radulovićka je zbog laži morala da plati kaznu od 50.000 dinara, a ostali troškovi su za advokate. Sudski proces koji je završen početkom aprila, Vesna Prugić Mileusnić započela je tužbom kada je smenjena sa mesta direktorke Elektrotehničke škole, a tada je kaže, bila na meti Radulovićke, predsednice Sindikata prosvetnih radnika Vojvodine u toj školi.

Orkestrirano i kontinuirano je vodila borbu protiv mene govoreći u medijima da sam obila kancelariju direktora kako bih ušla, te da nanosim štetu školi, i da sam čak angažovala lično obezbeđenje. Tvrdila je da kršim zakon i da se ponašam despotski. Sve izrečeno je laž, a naneta mi je šteta čije se posledice i danas osećaju, jer su u novinama, ali i na raznim internet portalima i dalje tekstovi u kojima je moje ime ukaljano. Zbog toga sam tužila Radulovićku – kaže Prugić Mileusnić uz napomenu da joj materijalna dobit nije bila motiv za tužbu, već da dokaže da je njena koleginica lagala.

Nevenka Radulović koja je u penziji već tri godine, kaže da je pre osam godina samo istupala u ime sindikata čiji je član, te da ništa nije radila mimo te organizacije.

Sindikat je pre osam godina uredno slao saopštenja medijima, o svemu šta se u školi tada dešavalo, a mene su novinari zvali za pojašnjenje. Sve izrečeno su stavovi sindikata, a ne moji lični. Međutim, sud je presudio u njenu korist i time nije priznao sindikalnu aktivnost. Pravo na žalbu nemam, a novac je uplaćen – rekla je Radulović ne želeći da kaže na koji način je plaćena kazna uz napomenu da se više ne bi vraćala na nekadašnje događaje.

Ona ne spori činjenicu da je sadašnji direktor Milan Vukobrat član sindikata koji je ona zastupala, ali kaže da je tada odluka zaposlenih u školi bila za smenu tadašnje direktorke. Od Vukobrata, direktora škole, “Blic” nije uspeo da dobije komentar.

Prema nezvaničnim saznanjima, Radulovićki su članovi sindikata koja je njihov dugogodišnji član pomogli da prikupi novac za tužbu, ali niko nije želeo da kaže na koji način je to urađeno.

Izvor: Blic
Foto: Ilustracija

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here