Početna Gradske teme Programski savet RTV-a: Prethodno rukovodstvo je dobro radilo

Programski savet RTV-a: Prethodno rukovodstvo je dobro radilo

0

logo-rtv-latinicaProgramski savet Radio-televizije Vojvodine (RTV) saopštio je da je dosadašnji upravljački tim tog pokrajinskog javnog medijskog servisa radio dobro i zatražio od novog upravljačkog tima da nastavi unapređivanje programa.

Programski savet je na prethodnim sednicama, u više navrata, a nakon prezentacija istraživanja rezultata, ocenio programsku koncepciju koju je realizovao dosadašnji upravljački tim RTV-a, kao adekvatnu misiji i programskim ciljevima RTV-a kao javnog servisa građana Vojvodine, navedeno je u saopštenju sa sednice Programskog saveta.

Dodaje se da će Programski savet, imajući u vidu nova personalna rešenja, insistirati da novi upravljački tim RTV-a nastavi sa unapređivanjem i ostvarivanjem programa u skladu sa standardima koje pretpostavlja funkcionisanje javnog servisa.

Zadatak Programskog saveta RTV-a bio je i biće da nadgleda i prati sprovođenje ostvarivanja programske koncepcije, misije i programskih ciljeva RTV-a kao javnog servisa svih građana Vojvodine – navodi se u saopštenju.

Takođe, u saopštenju piše da je dosadašnji upravljački tim realizovao programsku koncepciju koja je odgovarajuća misiji i programskim ciljevima RTV-a.

To su: istinito, pravovremeno i profesionalno informisanje, promovisanje demokratije i javnog dijaloga, poštovanje dostojanstva ličnosti i ljudskih prava i sloboda, isti tretman građana, bez obzira na nacionalnu, versku i političku pripadnost, afirmacija kulturnog identiteta svih etničkih zajednica u Vojvodini, aktivno učešće u odbrani društveno ugroženih grupa i ideološka i politička nepristrasnost.

Upravni odbor RTV-a smenio je nedavno programskog direktora RTV Slobodana Arežinu, a prošlog petka je generalni direktor RTV-a Srđan Mihajlović podneo ostavku.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) ocenili su to smenjivanje i ostavku kao posledice političkog pritiska na uređivačku koncepciju RTV-a nakon vanrednih izbora u Srbiji.

Izvor: Beta
Foto: RTV/Logo

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here