Početna Gradske teme Projekat okoline kovid bolnice na Mišeluku pred građanima, mogu da pošalju primedbe

Projekat okoline kovid bolnice na Mišeluku pred građanima, mogu da pošalju primedbe

0

Javna prezentacija urbanističkog projekta okoline kompleksa kovid bolnice na Mišeluku, koja će nakon pandemije postati gradska bolnica, biće organizovana sledeće nedelje.

Urbanistički projekat koji ide na javnu prezentaciju se odnosi na radove koje će Novi Sad platiti iz budžeta grada sa 250 miliona dinara i koji će se izvesti u neposrednoj okolini buduće kovid bolnice na Mišeluku.

Novi Sad bi prema donetoj odluci o izmenama Programa uređenja građevinskog zemljišta trebalo da plati radove, ali i da ih izvede. U pitanju je postavljanje 700 metara vodovodnih cevi, 300 metara fekalne kanalizacije, 800 metara atmosferske kanalizacije, gradnja kolovoza, pešačkih i biciklističkih staza i prostor za autobuse, javnu rasvetu, instalaciju semafora, hortikulturno uređenje, postavljanje klupa, kanti i jarbola.

Kovid bolnica će se nalaziti na oko 120 metara od potkovice na Mišeluku, popularnog okupljališta ljubitelja motocikala i automobila, u pravcu Petrovaradina. Prema postojećim gradskim urbanističkim planovima, na Mišeluku, na prostoru većem od 25.000 kvadratnih metara, predviđena je gradnja trospratne zgrade za potrebe socijalno-zdravstvene ustanove, konkretno staračkog doma sa parkovskom površinom.

Sama gradnja bolnice finansiraće se iz budžeta Republike preko Ministarstva odbrane i najavljeno je da će kamen temeljac biti položen oko 20. aprila. Bolnica bi trebalo da počne sa radom početkom septembra. Predviđeni kapacitet bolnice je 200 kreveta na intezivnoj i 400 na poluintezivnoj mreži. Objekat će biti sličan onima koji su, kao kovid bolnice, već izgrađeni u Batajnici i Kruševcu.

Kako se navodi u javnom pozivu za prezentaciju projekta, plan je izradio JP “Urbanizam”, naručilac je Grad Novi Sad, a uvid je moguć radnim danima od 21. do 27. aprila, od 10 do 13 časova, u Gradskoj upravi za urbanizam i građevinske poslove u Školskoj 3, soba 32 na II spratu.

Takođe, projekat okoline kovid bolnice biće dostupan za uvid javnosti na sajtu Uprave na OVOM LINKU.

Uprava za urbanizam poziva sve da u toku javne prezentacije dostave primedbe i sugestije u pismenom obliku ili preko elektronske pošte na urbanizam@uprava.novisad.rs, a Komisija za stručnu kontrolu će ih razmotriti i proveriće usklađenost urbanističkog projekta sa planskom dokumentacijom.

Izvor: 021
Foto: Pixabay