Početna Gradske teme Prolaz u centru grada poneo ime Milana Mladenovića

Prolaz u centru grada poneo ime Milana Mladenovića

prolaz Milan Mladenovic1

Danas je u centru grada, tačnije u Zmaj Jovinoj 22, otvoren Prolaz Milana Mladenovića, posle velikog zalaganja ljudi okupljenih oko Novosadskog koncerta godine na čelu sa Obradom Bobom Škrbićem uspeli su da realizuju ovu akciju koja će svakako dati značajan kulturni pečat našem gradu.

Pre nekoliko godina Novosadski koncert godine je zajedno sa Zoranom Kostićem Canetom iz Partibrejkersa bio inicijator da neka lokacija, ulica ili prolaz ponese ime po Milanu Mladenoviću, velikom umetniku. Danas smo dočekali taj dan, želim da se zahvalim komisiji za dodelu imena ulica u Novo Sadu i Branki Bežanov kao i našem gradonačelniku Milošu Vučeviću ispred grada Novog Sada koji su konačno uspeli da reše ovo pitanje i da svečano otvorimo Prolaz Milana Mladenovića“, izjavio je Obrad Boba Škrbić.

Zahvalio se i Exit festivalu koji je podržao ovu inicijativu nakon čega se svim prisutnima obratio i direktor Exit festivala Dušan Kovačević koji je istakao da će već na sledećem Exitu biti nekih iznenađena vezanih za predstavljanje onoga što je Milan radio. Isperd gradske uprave, gradonačelnik Miloš Vučević je istakao:

Mnogo je razloga zašto je u Novom Sadu otvoren prolaz u samom centru grada koji nosi ime jednog od najpoznatijih ex jugoslovenskih rock muzičara Milana Mladenovića, koji je dobar deo svoje karijere vezao za Novi Sad, snimajući u Studiu M neke od najpoznatijih pesama. On je sinonim za povezivanje gradova sa prostora bivše Jugoslavije a Novi Sad kao bastion urbane kulture i kandidat za Evropsku prestonicu kulture i kao središte najprestižnijih kulturnih dešavanja, je sa pravom doneo odluku da prolaz u Zmaj Jovinoj ulici nosi ime Milana Mladenovića. Na nama je bilo samo da posle dugo godina izvadimo taj predmet iz fioke i završimo nešto, na šta smo danas svi ponosni.

20151105_131050

Među građanima koji su došli da prisustvuju svečanom otvaranju, bili su Ivan Fece Firči, nekadašnji bubnjar grupe EKV, Miša Berar, Nenad Čanak i svi oni koji su poštovaoci muzičkog opusa sjajnog Milana Mladenovića koji na žalost nije sa nama već čitave dve decenije.

Autor i foto: Bojana Šević