Početna Gradske teme Prolećni festival matematike od danas na PMF-u

Prolećni festival matematike od danas na PMF-u

Prolećni festival matematike u Novom Sadu počinje danas, 18. aprila i traje do 21. aprila.

Ove godine manifestacija je posvećena 150. godišnjici rođenja Mihaila Petrovića Alasa. Organizatori su PMF, Društvo matematičara Novog Sada, Ogranak SANU u Novom Sadu i Srpsko naučno matematičko društvo, a manifestaciju je finansijski podržao i Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistrazivačku delatnost. Učesće na manifestaciji je besplatno za sve.

U sredu, u 18h, u Ogranku SANU u Novom Sadu (zgrada Platoneuma, Nikole Pasića 6) održaće se Naučna tribina. Predavači su prof. dr Žarko Mijajlović (Beograd) i akademik Stevan Pilipović.

U četvrtak, 19. aprila, u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu, u 10h je konferencija učenika srednjih škola Matematički podijum mladih. Uvodno predavanje ce održati dr Nenad Teofanov.

U subotu, 21. aprila, na PMF, u 9h, je centralna svečanost, koja obuhvata izložbu likovnih i digitalnih radova “Matematika kao inspiracija” i Konferenciju “Matematika – juče, danas, sutra”. Predavači su: dr Žarko Mijajlović, akademik Stevan Pilipović, dr Siniša Crvenković, dr Vojislav Petrović i dr Mirko Budinčević. Kako je konferecija akreditovana kod ZUOV-a kao stručni skup, svi učesnici koji se prijave na sajtu www.dmns.edu.rs će dobiti zvaničan sertifikat o učešću. Na kraju konferencije je dodela nagrada najuspešnijim učenicima i mentorima.

Na manifestaciju se pozivaju učenici srednjih škola, nastavnici i profesori matematike, studenti i svi ljubitelji matematike.

Detaljne informacije na sajtu www.dmns.edu.rs.

Izvor: 021.rs
Foto: Screenshot