Početna Gradske teme Promenada evakuisana zbog lažne uzbune na požar, posetioci bioskopa bili neobavešteni

Promenada evakuisana zbog lažne uzbune na požar, posetioci bioskopa bili neobavešteni

Tržni centar “Promenada” sinoć je privremeno evakuisan zbog toga što se uključio požarni alarm, ali posetioci bioskopa u tom objektu uopšte nisu bili obavešteni o tome.

Katarina Vasiljević koja je u tom trenutku bila u bioskopu ispričala je za “Betu” da niko u bioskopskoj sali nije bio obavešten da je u toku evakuacija, niti se čulo bilo kakvo obaveštenje preko razglasa.

– Bila sam sa verenikom u bioskopskoj sali i tek kada se film završio, shvatili smo da je tržni centar bio evakuisan zbog toga što se uključio požarni alarm. Nas niko nije obavestio da je u toku evakuacija. Zamislite da se nešto stvarno desilo… Niko bioskop ne obaveštava!? Šta da se nešto stvarno desilo – rekla je Katarina Vasiljević.

Tržni centar “Promenada” evakuisan je sinoć oko 19 sati, nakon što su se aktivirali protivpožarni alarmi. Posetiocima je naređeno da se hitno upute ka izlazima, a automatsko obaveštenje preko razglasa je bilo na engleskom jeziku.

Nakon što su se alarmi upalili, liftovi i pokretne stepenice su zaustavljeni, a ljudi su trčali prema izlazima, ispričali su očevici.

Vatrogasci su brzo izašli na teren i ustanovili da je u pitanju bila lažna uzbuna. U tržni centar je došla i policija. Potom su se, nakon više od pola sata, u tržni centar vratili i posetioci, nakon što je zvanično saopšteno da je uzbuna bila lažna.

“Promenada” je najveći tržni centar u Srbiji i otvoren je 15. novembra prošle godine. Više puta je pisano o brojnim aferama prilikom izgradnje tog tržnog centra.

Izvor: Beta
Foto: 021