Početna Gradske teme Promenada evakuisana zbog lažne uzbune na požar, posetioci bioskopa bili neobavešteni

Promenada evakuisana zbog lažne uzbune na požar, posetioci bioskopa bili neobavešteni

0

Tržni centar “Promenada” sinoć je privremeno evakuisan zbog toga što se uključio požarni alarm, ali posetioci bioskopa u tom objektu uopšte nisu bili obavešteni o tome.

Katarina Vasiljević koja je u tom trenutku bila u bioskopu ispričala je za “Betu” da niko u bioskopskoj sali nije bio obavešten da je u toku evakuacija, niti se čulo bilo kakvo obaveštenje preko razglasa.

– Bila sam sa verenikom u bioskopskoj sali i tek kada se film završio, shvatili smo da je tržni centar bio evakuisan zbog toga što se uključio požarni alarm. Nas niko nije obavestio da je u toku evakuacija. Zamislite da se nešto stvarno desilo… Niko bioskop ne obaveštava!? Šta da se nešto stvarno desilo – rekla je Katarina Vasiljević.

Tržni centar “Promenada” evakuisan je sinoć oko 19 sati, nakon što su se aktivirali protivpožarni alarmi. Posetiocima je naređeno da se hitno upute ka izlazima, a automatsko obaveštenje preko razglasa je bilo na engleskom jeziku.

Nakon što su se alarmi upalili, liftovi i pokretne stepenice su zaustavljeni, a ljudi su trčali prema izlazima, ispričali su očevici.

Vatrogasci su brzo izašli na teren i ustanovili da je u pitanju bila lažna uzbuna. U tržni centar je došla i policija. Potom su se, nakon više od pola sata, u tržni centar vratili i posetioci, nakon što je zvanično saopšteno da je uzbuna bila lažna.

“Promenada” je najveći tržni centar u Srbiji i otvoren je 15. novembra prošle godine. Više puta je pisano o brojnim aferama prilikom izgradnje tog tržnog centra.

Izvor: Beta
Foto: 021