Početna Gradske teme Promenada ponovo radi iako još uvek nema upotrebnu dozvolu!

Promenada ponovo radi iako još uvek nema upotrebnu dozvolu!

Tržni centar Promenada od danas ponovo radi. Kako je objavljeno na Fejsbuk stranici ovog tržnog centra, vrata su otvorili, uz besplatan parking do kraja meseca i sve preventivne mere zaštite.

Kako su objavili mediji, otvorena je većina lokala, zaposleni mahom nose maske i rukavice, a na ulazima u objekat stoje obaveštenja posetiocima da prilikom posete poštuju distancu i nose zaštitnu opremu (maske i rukavice).

S druge strane, uvidom u bazu podataka građevinskih dozvola 021.rs se uverio da Promenadi još nije izdata dozvola, a poslednji dodatni rok da srede problem sa ispumpavanjem podzemnih voda i protivpožarnom zaštitom je bio 1. aprila. Kada su nakon 8. maja i ukidanja dela restriktivnih mera tržni centri u Srbiji ponovo otvoreni, Promenada je ostala zatvorena, bez da su dali objašnjenje koji je razlog, a 021.rs je naveo da je razlog to što im Gradska uprava nije dala upotrebnu dozvolu. Gradonačelnik je nedavno najavio da će tržni centar početi da radi krajem meseca.

U drugoj polovini 2018, kada je objekat skoro bio završen, ustanovljeno je da se investitor odlučio za jeftiniju varijatnu temelja i zaštite od podzemnih voda koja nije adekvatna za ovaj deo Novog Sada, gde je nekada bila močvara. Tada se ispostavilo da investitoru ni MUP nije izdao protivpožarne dozvole. Promenada je dobila privremenu dozvolu za rad od godinu dana, ali ni to nije bilo dovoljno i usledila su nova produženja.

Izvor: novisad.com, 021.rs
Foto: Printscreen