Početna Gradske teme Promenadi još 45 dana za dobijanje upotrebne dozvole

Promenadi još 45 dana za dobijanje upotrebne dozvole

Tržni centar Promenada dobio je novi dodatni rok, od 45 dana, kako bi dobili upotrebnu dozvolu i prošli tehnički prijem objekta. Do tada će otkloniti nedostatke koji su otkriveni u pojedinim lokalima.

Direktor tržnog centra Boris Stevović za 021.rs je rekao da su u protekla tri meseca testirali SCADA sistem za praćenje i kontrolu podzemnih voda koji je implementiran unutar šoping centra i da svi parametri govore da su podzemne vode daleko ispod maksimuma sistema.

Investitor, kompanija NEPI, uložila je dodatnih dva miliona evra u nov sistem za rešavanje problema podzmenih voda koji podrazumeva 11 bunara, ugradnju protivpožarnog sistema i druge popravke. Merenja sada pokazuju da se ispumpava manje podzemnih voda (12 litara u sekundi) nego što je prvobitno procenjivano (60 ili 100 litara u sekundi). Ova podzemna voda se potom prečišćava i koristi za zagrevanje objekta, nakon čega odlazi u kanalizaciju.

Stevović je za 021 potvrdio da su u međuvremenu dobili protivpožarnu dozvolu, a protekle nedelje od strane Gradske uprave i izmenjenu građevinsku dozvolu. Da bi dobili konačnu dozvolu potrebno je da isprave nedostake nastale tokom gradnje u pojedinim objektima.

– Tokom tehničkog prijema utvrđeno je da je sam šoping centar Promenada potpuno i u skladu sa projektnom dokumentacijom ispunjava sve zahteve nadležnih službi, dok su u lokalima pojedinih zakupaca utvrđena određena odstupanja od primenjivih propisa i standarda. Pomenuta odstupanja su konačno rezultirala sa dobijanjem nove dozvole za probni rad u periodu od 45 dana od strane Instituta za bezbednost i sigurnost na radu kako bi sami zakupci realizovali potrebne izmene. Svaki pojedinačni zakupac u šoping centru snosi odgovornost za svoj objekat i radove koje je izveo tokom zakupa prostora – kaže direktor Promende.

Stevović napominje da su pomenuti dodatni radovi manjeg obima i veruje da će biti obavljeni u vrlo kratkom roku, kraćem od 45 dana.

Izvor: 021
Foto: Promenada/Promo