Početna Gradske teme Promocija knjige Jelene Bačić Alimpić, nastup MŠ “Melodies” i tamburaškog orkestra D-mol...

Promocija knjige Jelene Bačić Alimpić, nastup MŠ “Melodies” i tamburaškog orkestra D-mol danas na “Festivalu ljubavi”

0

Muzički program na “Festivalu ljubavi” juče nije održan zbog loših vremenskih uslova, ali kiša nije sprečila Novosađane da posete naš festival na drugoj lokaciji.

Sinoć je održana promocija knjige Nenada Novaka StefanovićaVodič kroz ljubavnu istoriju Beograda” u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog. U prepunoj sali galerije, autor nas je vodio kroz beogradske ljubavne priče koje se nalaze u knjizi i otkrio nam i neke zanimljivosti koje nisu poznate širokoj javnosti. Razgovor sa Nenadom Novakom Stefanovićem vodila je Jelena Bačić Alimpić.

Jedna od priča u knjizi govori i o slikaru Petru Dobroviću i njegovoj supruzi i muzi, Novosađanki Olgi Hadži, čiji se portret nalazi u kolekciji Pavla Beljanskog. Prisutni su tako imali priliku da od kustosa Jasmine Jakšić, čuju priču koju krije ovaj, ali i drugi portreti žena u galeriji.

Večeras od 18h družimo se sa Jelenom Bačić Alimpić na promociji njene knjige “Nigde nema te” u Gradskom baru “Teatar”.

U 19h na Trgu slobode nastupiće hor Muzičke škole “Melodies”, a u 20:30 tamburaški orkestar D-mol.

Dobrodošli!

Novosađani i turisti mogu svakog dana od 18 i 19 časova da uživaju u raznovrsnom programu na centralnom gradskom trgu – nastupima akustičnih bendova i umetnika koji izvode klasičnu muziku, a vikendom će biti organizovane plesne večeri i nastupi dečijih vokalnih sastava.

Posetioci će biti u prilici da prisustvuju promocijama knjiga sa temom ljubavi, ljubavnim pričama koje se kriju iza najvećih umetničkih dela galerija, maratonu filmskih klasika, turističkoj turi kroz ljubavnu istoriju Novog Sada, u saradnji sa Galerijom Matice srpske, Spomen-zbirkom Pavla Beljanskog, Galerijom likovne umetnosti poklon-zbirkom Rajka Mamuzića, Muzejom savremene umetnosti Vojvodine, Arenom Cineplex i drugima.

U drvenim kućicama, i ove godine izlagači će tokom trajanja festivala nuditi hranu, piće i rukotvorine. Trg ponovo krasi zid od prirodnog cveća „Flower wall“ na kom je na 30 svetskih jezika napisano „ljubav“. Posetioci mogu da se fotografišu kod „vrata ljubavi“, „kissing pointa“ i retro zida sa ramovima za slike, a svi oni koji budu želeli, mogu se da se provozaju fijakerom ljubavi.

„Festival ljubavi“ organizuju „Color Press Grupa“ i kompanija „Ninamedia“, uz podršku Grada Novog Sada. Manifestacija traje do 17. februara, a više informacija i program festivala možete saznati na zvaničnom sajtu www.color.rs/love2018 i Fejsbuk stranici – Festival ljubavi Novi Sad.

Prijatelji festivala su Fuzetea, Unicredit banka i Heineken Srbija.