Početna Gradske teme Promocija Šešeljevih knjiga i njegovo javno obraćanje novosadskoj publici

Promocija Šešeljevih knjiga i njegovo javno obraćanje novosadskoj publici

0

vojislav seselj

Veliki javni skup na kojem će biti promovisane knjige lidera radikala Vojislava Šešelja, a koje je pisao za vreme zatočeništva u Haškom tribunalu, biće održan u petak, 13. marta na Spensu.
Pomenuti javni nastup u petak u 17.30 sati zajednički organizuju Srpska radikalna stranka i Komitet za odbranu Vojislava Šešelja, a na skupu će, osim Šešelja, govoriti i drugi stranački funkcioneri, izjavio je juče predsednik novosadskog odbora Srpske radikalne stranke Đurađ Jakšić.
“Knjige koje će biti promovisane ogoljuju nameru zagovarača novog svetskog poretka da svu krivicu rat u bivšoj Jugoslaviji svale na leđa srpskog naroda i da istinsku žrtvu na perfidan način predstave kao dželata”, rekao je Jakšić.
On je istakao da će to biti prvo obraćanje Vojislava Šešelja na javnom skupu u Novom Sadu, još od 13. februara 2003. godine, nekoliko dana pre nego što je dobrovoljno otišao u Hag, kada je govorio u “prepunoj sali Radničkog doma”.
Poslednji put Šešelj je na nekom većem skupu u Novom Sadu govorio 5. oktobra 2001. godine na Trgu slobode na godišnjicu petooktobarskih promena i nakon tog mitinga usledio je sunovrat DOS-ovog režima.
“Verujemo da će i ovaj njegov nastup biti najava sunovrata i aktuelnog režima”, naveo je Jakšić.

Autor: 021.rs