Početna Gradske teme Promocija turizma Republike Srpske održana u Novom Sadu

Promocija turizma Republike Srpske održana u Novom Sadu

0

dani republike srpske

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Borko Ilić zajedno sa ministrom trgovine i turizma Republike Srpske Predragom Gluhakovićem prisustvovao je promociji turizma Republike Srpske u Novom Sadu, koja se održava u okviru manifestacije “Dani Srpske u Srbiji”. Nakon promocije na Trgu slobode, u Gradskoj kući je održan sastanak zamenika gradonačelnika Novog Sada Borka Ilića i člana Gradskog veća za privredu Gorana Sečujskog sa ministrom trgovine i turizma Republike Srpske Predragom Gluhakovićem, direktorom Predstavništva RS u Srbiji Mlađenom Cicovićem, direktorom Turističke organizacije RS Nadom Jovanović i predstavnicima zavičajnih udruženja iz Republike Srpske.

Najbolja veza između Republike Srpske i Novog Sada jesu njihovi ljudi, a svedoci smo toga da mnogo puno ljudi iz Republike Srpske živi u Novom Sadu. Želim da vam se zahvalim što ste izabrali naš grad da bude domaćin ove manifestacije, jer svakako imate šta da pokažete Novosađanima i građanima Vojvodine i Srbije. Pored Jahorine i zimskog turizma koji su veoma poznati Novosađanima, Republika Srpska ima šta da ponudi Novom Sadu, a na obostrano zadovoljstvo verujem da će naša saradnja biti još plodotvornija, jer jedni drugima imamo šta da ponudimo razvijajući dobre bratske odnose. I pored svega onoga što veže Novi Sad i Republiku Srpsku mogu da dodam da vi niste ovde gosti, vi ste ovde kao kod svoje kuće“, rekao je Borko Ilić.

dani republike srpske3

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković rekao je da Republika Srpska želi da se razvije u jednu prosperitetnu destinaciju i da bogatsvo koje ona poseduje od Kostajnice do Trebinja, kako je rekao, približi građanima Srbije kroz manifestacije kao što je ova danas.

Republika Srpska ima odlične resurse u banjskom turizmu koji su jedinstveni na prostoru Balkana i jugoistočne Evrope, olimpijski centar Jahorinu, i divne prostore za razvoj etno turizma kao što je etno-selo Stanišić. U okviru saradnje koja postoji sa Vladom Republike Srbije je i početak radova na novom mostu u Bratuncu čime će se otvoriti priča da se turistička ponuda Andrić grada digne na viši nivo, i da ga putem prezentacija i promocija uklopimo u trougao Zlatibor, Tara i Višegrad“, rekao je ministar Gluhaković.

Manifestaciju “Dani Srpske u Srbiji” već treću godinu za redom organizuje Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji sa ciljem da kroz različite programe predstavi privredu, kulturu, nauku, prosvetu i umetnost Republike Srpske. Programi manifestacije biće održani u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Vršcu, Aranđelovcu i Plandištu.

Autor i foto: Nshronika.rs