Početna Gradske teme Promovisani novi gradski autobusi

Promovisani novi gradski autobusi

bus

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa načelnicom Gradske uprave za saobraćaj i puteve Viktorijom Paunović i direktorom JGSP “Novi Sad” Milanom Stanivukovićem prisustvovao promociji novih gradskih solo autobusa. JGSP “Novi Sad” je isporučeno poslednjih pet, od 16 kupljenih solo autobusa, čime je preduzeće u roku od godinu dana završilo prvu fazu podmlađivanja voznog parka i ušlo u drugu fazu nabavke.

Zadatak Gradskog javnog saobraćajnog preduzeća je da organizuje bezbedan i efikasan prevoz za Novosađane i sve građane koji dolaze u naš grad. U tom cilju i Grad i JGSP izdvajaju značajna sredstva za obnavljanje voznog parka. Stigli su nam novi autobusi koji će od danas biti u saobraćaju, i to svedoči o kontinuitetu obnove voznog parka posle dugo godina u Novom Sadu. Posebno raduje činjenica da su ovi autobusi proizvedeni u našoj zemlji i da je domaći proizvođač pobedio na tenderu. Na leto će još deset novih zglobnih autobusa doći u naš grad, a nakon toga sledi i nabavka novih solo autobusa. Ovih pet autobusa je niskopodno, sa posebnim rampama za osobe sa invaliditetom i mestima za majke sa decom u kolicima, odnosno sa svom pratećom opremom koja se podrazumeva u savremenom svetu. Postižu se i značajne uštede u potrošnji goriva, što će omogućiti nabavku novih autobusa i obnovu voznog parka, ali i proizvesti druge pogodnosti za naše građane – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

bus1

Načelnica Gradske uprave za saobraćaj i puteve Viktorija Paunović pohvalila je menadžment JGSP “Novi Sad” koji u kontinuitetu obavlja posao od javnog opšteg interesa na strateški način i to u pravcu obnavljanja voznog parka, čime samo opravdava lidersku poziciju preduzeća u regionu.

Direktor JGSP “Novi Sad” Milan Stanivuković je istakao da je ova promocija pet novih autobusa treće predstavljanje novih vozila za manje od godinu dana.

Još deset autobusa će se naći na našim ulicama do juna, a pored toga, sledeće nedelje planiramo da raspišemo još dve nabavke za nova vozila – rekao je Milan Stanivuković.

bus2

Pet novih autobusa je bilo postavljeno duž Ulice kralja Aleksandra, u pravcu, a tom prilikom deljeni su flajeri sa tekstom i slikama o podmlađivanju voznog parka i završenom prvom fazom obnove. Zainteresovani građani mogli su da uđu da razgledaju unutrašnjost vozila, a oko podneva autobusi su krenuli u redovan saobraćaj. U fabrici “Ikarbus” u toku je proizvodnja deset zglobnih autobusa koji će se u julu naći na novosadskim ulicama, a u aprilu preduzeće pokreće još dve, od planirane četiri, nabavke autobusa u 2016. godini.

Autor i foto: NsHronika.rs