Početna Gradske teme Proširuje se građevinsko zemljište u Futogu, izmene plana pred građanima

Proširuje se građevinsko zemljište u Futogu, izmene plana pred građanima

0

Izmene plana generalne regulacije Futoga kojim se predviđa proširenje građevinskog zemljišta nalaze se na ranom javnom uvidu do 9. juna.

Plan obuhvata atare koji se nalaze van građevinskog područja, severno od Ulice carice Milice. U obuhvatu plana nalazi se i odbrambeni nasip.

Prostor prethodno namenjen za vinograde, njive, voćnjake i pašnjake tako će promeniti namenu u građevinsko zemljište, na kom će biti smešteni poslovni i komercijalni sadržaji. Objekti za proizvodnju, po planu, će biti prizemni, dok upravno-administrativni objekti mogu imati prizemlje i dva sprata.

Kako se u planu navodi, površine javne namene namenjene su za ulice i odbrambeni nasip, a deo je ostalih površina je namenjen za poslovanje.

Na obuhvaćenom području trenutno ne postoji izgrađena saobraćajna infrastruktura, osim atarskih i nekategorisanih puteva, a nije rešeno ni snabdevanje vodom preko vodovodnog sistema Grada Novog Sada. Planom se predviđa saobraćajni priključak na Ulicu carice Milice, a za vodosnabdevanje se planira sekundarna vodovodna mreža.

Zainteresovani građani mogu da vide plan na sajtu JP “Urbanizam” i u prostorijama Mesne zajednice Futog. Prigovore je moguće dostaviti Gradskoj upravi za urbanizam najkasnije do 9. juna.

Izvor: 021.rs
Foto: pixabay