Početna Gradske teme Protest “Protiv diktature” opet na pauzi, 1. maja se ide u Beograd

Protest “Protiv diktature” opet na pauzi, 1. maja se ide u Beograd

0

Novosadski protesti “Protiv diktature” su ponovo prekinuti i okupljanja su pomerena za nekoliko dana, dok se Novosađani pozivaju na prvomajski protest u Beogradu.

Kako je navedeno na fejsbuk stranici “Protiv diktature i sistema Novi Sad” organizatori protesta iz Novog Sada su trenutno u Beogradu gde zajedno sa studentima iz ostalih gradova rade na strategiji i planiranju načina za ostvarivanje zahteva koji su postavljeni i njihovo adresiranje ka nadležnima.

– Protesti u Novom Sadu će biti pomereni za nekoliko dana i na vreme će biti javljeno kada, a pre toga nam sledi zajednički prvomajski protest u Beogradu kada će studenti otići da podrže sve radnice i radnike, penzionerke i penzionere, seljaštvo, nezaposlene i sve ostale koji će tog dana izaći na ulicu da iskažu svoje nezadovoljstvo stanjem u društvu. Moramo naglasiti da kratko pauziranje sa protestima nikako ne znači odustajanje od borbe. Protest u vidu šetnje nije i ne treba biti jedini mehanizam pritiska putem kojeg se traži ostvarivanje nekih zahteva. U ovom periodu ćemo se više posvetiti i drugim vidom organizacije koji nije ništa manje bitan od samog protesta – stoji u saopštenju.

Organizatori protesta “Protiv diktature” koji su se u Novom Sadu održavali od 3. aprila su dodali i da se posle prvomajskih praznika i dogovora vraćaju na ulice, kada se u okviru protesta može očekivati više od šetanje jer, kakao kažu, “ovo je tek početak”.

Protest u Beogradu na koji se pozivaju Novosađani organizuje nekoliko sindikata, organizacija i pokreta, kao i učesnici beogradskog protesta “Protiv diktature”. Okupljanja u Beogradu će 1. maja početi od 11 časova na nekoliko lokacija, a centralni skup će biti od podneva na Trgu Nikole Pašića.

Izvor: 021
Foto: Protiv diktature i sistema Novi Sad/Facebook