Početna Gradske teme Protest “Stop petardama” u nedelju: Petarde povređuju, sakate i ubijaju

Protest “Stop petardama” u nedelju: Petarde povređuju, sakate i ubijaju

Dva minuta tisine
Novi, peti po redu, protest “Stop petardama” grupe građana “2 minuta tišine”, održaće se u nedelju, 10. januara, u 15 časova na Trgu slobode.

Da li nas je hladni talas odvratio od protesta? Nije! Da li nas je zima koja se uvlačila u prste i šape sprečila da održimo protest i pošaljemo poruku? Naravno da nije! “2 minuta Tišine!” nastavlja kampanju #StopPetardama! Predstoje nam još dva praznika koja sa sobom donose i nesavesne bacače petardi i drugih eksplozivnih naprava! Na nama je da nastavimo sa kampanjom zarad veće bezbednosti svih građana naše države kao i nedužnih životinja koje žive sa nama i pored nas! – kažu u ovom udruženju i objašnjavaju “da petarde povređuju, sakate i ubijaju”.

Gde je zabava ako neko strada? Gde je zabava ako neko ostane bez prstiju ili oka? Gde je zabava ako neko ne dočeka sutrašnji dan? Apelujmo na građane da ne koriste u svrhu zabave eksplozivna sredstva! Apelujmo na sve nivoe vlasti da ozbiljno pristupe pooštravanju kontrole prodaje i upotrebe petardi i drugih pirotehničkih naprava! Apelujmo na decu da se ne igraju opasnim “igračkama”! I zbog svega navedenog mi ćemo izaći i u nedelju 10. januara u 14:45 na trg Slobode i gromoglasnom tišinom poručiti #StopPetardama! – piše na zvaničnom Fejsbuk nalogu udruženja “2 minuta tišine!” koje poziva građane i aktiviste da u što većem broju dođu na novi protest.

Autor: NsHronika.rs
Foto: Facebook