Početna Gradske teme Protest “Vidi, gari, čekamo te” danas na Šodrošu

Protest “Vidi, gari, čekamo te” danas na Šodrošu

0

Protestno okupljanje “Vidi, gari, čekamo te” održaće se u utorak, 14. septembra, u 17 časova na Šodrošu (kraj ulice Jerneja Kopitara, kod “čamaca”).

Organizatori podsećaju da je prošlo godinu dana od formiranja protestne grupe “Vidi, gari, ne može”, koja je nastala “kao odgovor građanskih inicijativa na beskrupuloznu privatizaciju društvene svojine i nesamerljivo ekološko i urbanističko nasilje nad Novim Sadom”.

“Tim povodom, pozivamo sve pojedince i organizacije da učestvuju u formiranju najdužeg živog zida solidarnosti i otpora, duž obale Dunava, kako bismo ujedinjeno poslali poruku vladajućem naprednjačkom režimu da smo zajedno protiv njihovog samovlašća, da nećemo odustati od borbe. Pokažimo zašto je Gari, poslednjih godinu dana, postao lozinka građanskog buđenja”, navode organizatori protesta.

Podsećaju da je 14. septembra 2020. na lokaciji Dunavac-Šodroš održana tribina na otvorenom.

Govornici su tada isticali sledeće probleme: budući projekat je potencijalno visoko koruptivan, potencijalno opasan po zdravlje i živote ljudi, po prirodni biljni i životinjski svet, kao i da postoji opravdana bojazan od poplava i mogućnost uticaja na plovnost Dunava.

Izvor: 021.rs
Foto: Promo / Facebbo printscreen