Početna Gradske teme Prva studentska simulacija rada Komiteta regiona EU ovog marta u Novom Sadu

Prva studentska simulacija rada Komiteta regiona EU ovog marta u Novom Sadu

0

grad novi sad

Prva studentska simulacija rada Komiteta regiona EU u svetu održaće se ovog marta u Novom Sadu.

U pitanju je projekat “CoRIUSS Vojvodina” koji organizuje BEUM (Belgrade Model European Union). Konferencija će trajati 3 dana a veliki broj studenata iz Srbije i zemalja regiona krenuće put Novog Sada.

Ova trodnevna konferencija, koja će se održati između 1. i 3. aprila, okupiće oko 80 istaknutih studenata iz Srbije i regiona koji će imati priliku da na direktan i interaktivan način saznaju kako funkcioniše CoR, ali i značaj regionalizma i regionalne saradnje.

Svaki učesnik će predstavljati po jedan region iz jedne zemlje, prema proporcijama koje su zastupljene u samom CoR-u. Prvi dan konferencije, učesnicima bi bili predstavljeni mentori – predstavnici lokalnih vlasti iz Vojvodine i regiona, ali i predstavnici akademske zajednice koji bi im pomogli u pripremi za samu simulaciju koja će se održati drugi i treći dan. Ovim bi se stvorila dodatna vrednost povezivanja mladih stručnjaka sa lokalnim predstavnicima i time se otvorila mogućnost za mnoge vidove buduće saradnje.

Teme koje će biti obrađene na konferenciji su: Međuregionalna ekonomska saradnja kao rešenje problema nezaposlenosti mladih i Značaj društvene kohezije u multikulturalnim, višenacionalnim i višejezičnim regionima.

Svi zainteresovani studenti moći će da se prijave za ovaj projekat od 1. do 10. marta putem zvaničnog sajta projekta.

Izvor: Mojnovisad.com
Foto: Logo Grada