Početna Gradske teme Prvi novosadski “hakaton” 30. maja za sve studente-programere

Prvi novosadski “hakaton” 30. maja za sve studente-programere

RenderedTextHackathonVeb programeri širom Srbije imaće priliku da 30. maja ulože 24 sata u pravljenje najbolje aplikacije na zadatu temu na prvom hakatonu u Novom Sadu, ali i prvom veb hakatonu ikad organizovanom u Srbiji.

“Rendered Text Hackathon” je 24-časovno takmičenje u web programiranju za studente sa ciljem da timskim radom dođu do inovativnog rešenja, osvoje neku od vrednih nagrada i usput se dobro zabave, poručuju organizatori – kompanija “Rendered Text”.

Pet timova će se takmičiti kako bi napravili najbolju veb aplikaciju na zadatu temu u roku od jednog dana, a tema i programski jezik koji treba koristiti će biti saopšteni učesnicima na dan takmičenja. “Učesnici moraju biti studenti. Svi timovi će imati sopstvene kancelarije, obezbeđenu hranu, piće i sve druge potrepštine kako bi mogli nesmetano da se usresrede na razvoj svoje aplikacije. Pored kancelarija, timovi će imati i prostor za odmor i relaksaciju, kao i prostor u kome će moći da odspavaju”, kaže za 021 Filip Komnenović iz “Rendered Text-a” i dodaje da će učesnici van Novog Sada imati obezbeđen prevoz i smeštaj za vreme hakatona.

Nakon isteka 24 sata, u nedelju 31. maja, timovi će prezentovati svoje aplikacije, a žiri će doneti odluku o pobednicima. Kako objašnjava Komnenović, iako su obezbeđene vredne nagrade u vrednosti od preko 200.000 dinara, glavni cilj hakatona jeste da učesnicima pruži priliku da kroz izazov daju svoj maksimum tako što će timski, koristeći najnovije softverske tehnologije napraviti nešto inovativno. “Učesnici će sa ‘Rendered Text’ hakatona izaći sa više znanja i sa jednim vrednim iskustvom koji će im pomoći u daljoj karijeri. Još jedan cilj hakatona je i da pokaže kvalitete koji naši mladi programeri poseduju i da je moguće takmičiti se sa ostatkom sveta”, navodi on.

Svi timovi ili pojedinci koji žele da se prijave mogu da posete zvaničnu stranicu i saznaju sve detalje o hakatonu.

“Rendered Text” je softverska kompanija iz Novog Sada koja stoji iza “Semaphore”, cloud servisa za kontinualnu integraciju i isporuku softvera (continuous integration and deployment).Sa preko 10.000 korisnika u preko 90 zemalja, “Semaphore” se nalazi na samoj ivici evolucije i savremenih praksi softverskog inženjerstva, a “Rendered Text” u vrhu svetskih kompanija u industriji servisa za programere.

 

Autor:021