Početna Gradske teme Prvi sneg u Novom Sadu

Prvi sneg u Novom Sadu

Field-with-snow-champ-enneige

Prvi sneg u Novom Sadu neočekivano je počeo da pada sinoć oko 23 časa.

Iznenadio je mnoge, budući da je najavljivan tek za sledeću nedelju, a pre samo nekoliko dana bilo je i do 20 stepeni.

Nakon neuobičajeno toplog vremena u regionu tokom većeg dela novembra, u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini značajno je zahladnelo i pao je prvi ovogodišnji sneg tokom dana, a takav prizor je večeras obradovao i Novosađane.

Dežurstva Zimske službe počela su 15. novembra i obavljaće se od 19 do 7 časova. Zimska služba “Puta” na teritoriji grada održava oko 500 km saobraćajnica prvog prioriteta, oko 270 km saobraćajnica drugog prioriteta i oko 80 km  državnih puteva na prilasku i ulasku u grad.

Dok u Novom Sadu i Beogradu uveliko pada sneg, a temperatura je oko tri stepena iznad nule, u Nišu je izmereno 17 stepeni Celzijusovih.

Sutra će u Novom Sadu biti oblačno sa kišom. Duvaće slab do umeren zapadni i severozapadni vetar. Minimalna temperatura 4°C, maksimalna dnevna 7°C.

Narednih dana biće oblačno sa kišom, u brdsko-planinskim predelima s susnežicom i snegom, samo će u ponedeljak tokom dana u većini predela biti pretežno suvo, a potom krajem dana i tokom večeri sa juga naoblačenje sa kišom. Temperatura tokom sedmice u postepenom padu, pa će u četvrtak i petak biti uslova za susnežicu i sneg i u mnogim nižim predelima.

Sa prolećnim temperaturama smo završili i sad nastupa prava zima. “U nedelju se na planinama očekuje sneg, dok u nižim krajevima postoji mogućnost da će zabeleti tokom sledeće nedelje”, kaže meteorolog u Republičkom hidrometeorološkom zavodu Nedeljko Todorović.

Izvor: 021