Početna Gradske teme Prvo zasedanje žirija konkursa “Heroj ulice”: Još uvek imate vremena da prijavite...

Prvo zasedanje žirija konkursa “Heroj ulice”: Još uvek imate vremena da prijavite komšije kojima se ponosite

Novi konkurs „Heroj ulice“, koji organizuju „Color Media Communications”, „Dnevnik“ i „Novosadska televizija”, otvoren je od 1. oktobra do 15. decembra, a juče je u restoranu “Lazin Salaš” održan prvi sastanak žirija.

Članice žirija pregledale su do sada pristigle prijave, koje je moguće slati sve do 15. decembra, kako bismo promovisali i nagradili humanost naših građana.

Da li vaša ulica ili kvart imaju nekog heroja kojim se svi ponosite? Nekog ko uređuje zajedničko dvorište ili prilaz zgradi – poput Ilonke Čubrik koja godinama održava zajednički dvorišni ulaz u zgradu u Ulici Franje Štefanovića u Petrovaradinu? Nekog ko je poznat po tome što se brine o starima i osobama sa invaliditetom, donosi im hranu i pomaže u kućnim poslovima? Nekog ko zbrinjava i hrani napuštene životinje? Nekog koga deca u ulici jednostavno obožavaju pošto im uvek posećuje pažnju, kupuje im sladoled i igra se njima? Ako poznajete nekog takvog prijavite ga na konkurs “Heroj ulice” putem mejla na adresu: herojulice021­@gmail.com.

Sve predložene sugrađane za konkurs “Heroj ulice” obići će naše novinarske ekipe i uraditi reportaže sa njima i njihovim komšijama. Na kraju godine biće održan izbor za “Heroja ulice”, a na prijemu kod gradonačelnika svi prijavljeni će dobiti simbolične nagrade i plakete. Pobednika očekuje nagradno putovanje za dve osobe u Vrnjačku Banju.

Žiri koji će odlučivati o pobedniku akcije biće u sledećem sastavu:
Nada Vujović – glavna i odgovorna urednica lista “Dnevnik”
Saška Brzak – urednica “Novosadske Hronike”
Emilija Marić – direktorka “Novosadske televizije”
Predrag Vuletić – pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova
Nenad Pagonis – sportista

– Naša ideja je da podstaknemo Novosađane da u svojoj okolini pronađu ljude za koje veruju da su istinski heroji koji pomažu svojim sugrađanima i čine one sitne stvari za koje verujemo da nas čine ljudima – objasnio je predsednik „Color Press Group-e“ Robert Čoban nedavno prilikom predstavljanja akcije i dodao: – To su sitnice na koje u dinamici života često zaboravljamo i ideja akcije je da Novosađani pokažu da upravo te osećaje imaju u sebi.

Akcija se na neki način naslanja na konkursNajlepša bašta Novog Sada“, koju su ovog proleća takođe organizovale pomenute medijske kuće.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here