Početna Gradske teme Do prvog studentskog posla preko Novosadskog sajma

Do prvog studentskog posla preko Novosadskog sajma

0

Na Novosadskom sajmu u pripremi je ESTIEM Online Sajam zapošljavanja studenata koji će 1. i 2. decembra biti održan na veb-platformi ExpoOnline.rs, tokom pandemije potvrđenoj kao sjajnom mestu za poslovno povezivanje, susrete i širenje informacija i znanja.

Događaj organizuje ESTIEM – Lokalna Grupa Novi Sad sa Fakulteta tehničkih nauka, Univerziteta u Novom Sadu, ove godine prvi put u partnerstvu sa Novosadskim sajmom. Biće to idealna šansa za studente da se povežu sa kompanijama u kojima će moći da steknu iskustvo, uspostave kontakte koji bi mogli da im budu od koristi kada diplomiraju i odluče da potraže stalno zaposlenje, ali i da, u međuvremenu, pronađu idealnog poslodavca za stručnu praksu.

Kompanije će, ne samo 1. i 2. decembra, već i do 1. februara 2022. godine, biti u prilici da se predstave na virtuelnim štandovima, na platformi Novosadskog sajma ExpoOnline.rs, koja će im omogućiti i da se umreže sa studentima, među kojima sigurno ima i onih koji bi svojim znanjima i idejama mogli da doprinesu razvoju njihovog biznisa.

Planirano je i održavanje raznih interaktivnih radionica i panel diskusija o pitanjima koja najčešće muče buduće akademske građane.

Registracija tokom ESTIEM Online Sajma zapošljavanja studenata se neće naplaćivati, a među do sada prijavljenim izlagačima ima velikih kompanija kojima, do 15. novembra, mogu da se priključe sve zainteresovane firme.

ESTIEM Lokalna Grupa Novi Sad, neprofitna je i nevladina organizacija koja aktivno volontira i doprinosi zajednici. Osnovana je 2002. godine na Fakultetu tehničkih nauka, Univerziteta u Novom Sadu, sa ciljem da kroz projekte i saradnju poveže i integriše studente IIM oblasti. Do sada su organizovali više od 60 lokalnih i međunarodnih događaja.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Pixabay