Početna Gradske teme Pušten u rad portal “Škole Vojvodine”

Pušten u rad portal “Škole Vojvodine”

0

Objedinjene informacije o svim obrazovno-vaspitnim, predškolskim ustanovama, kao i o domovima učenika s teritorije AP Vojvodine, od danas možete pronaći na novom portalu Škole Vojvodine, koji je dostupan na sledećoj veb adresi: http://skolevojvodine.vojvodina.gov.rs/.

Deca, njihovi roditelji, prosvetni radnici i svi zainteresovani od sada mogu da pristupe osnovnim podacima o svakoj školskoj ustanovi, kao što su, na primer, godina osnivanja, osnivač, vrsta ustanove, jezik obrazovno-vaspitnog rada, ime direktora i datum stupanja na dužnost. Navedeni su i kontakt-podaci svake ustanove – broj telefona, imejl i veb-adresa.

Na sajtu postoji opcija da se suzi izbor pretrage, te se može posebno odabrati tip ustanove, kao i to da li se ona svrstava u kategoriju javnih ili privatnih ustanova, a može se videti i galerija fotografija.

Cilj Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice prilikom pokretanja portala Škole Vojvodine bio je da se objedine sve informacije o vrtićima, školama i domovima učenika, te da se na taj način pomogne deci i njihovim roditeljima pri odabiru odgovarajuće obrazovno-vaspitne ustanove, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay