Početna Gradske teme Putovanje u Paraliju: Dan studenata biće obeležen nagradnom igrom

Putovanje u Paraliju: Dan studenata biće obeležen nagradnom igrom

ceca_paralija

Nacionalni dan studenata biće u Novom Sadu obeležen, između ostalog, i nagradnom igrom na kojoj će se deliti putovanje u Paraliju na koncert Svetlane Cece Ražnatović.

Studente u ponedeljak, 4. aprila, na platou između studentskih domova “Veljko Vlahović” i “Slobodan Bajić”, očekuju društvene i druge igre poput pikada, šaha, stonog tenisa, tvistera, kao i muzika. Biće tu i poligon “pijanih naočara” za promociju bezbednosti u saobraćaju, kao i dve humanitarne akcije – prikupljanje knjiga i školske lektire za osnovne i srednje škole u srpskim enklavama na Kosovu i akcija “Čepom do osmeha”.

Međutim, pored humanitarnih akcija, studentima se nudi da učestvuju u nagradnoj igri čija je glavna nagrada koncert Svetlane Cece Ražnatović u Paraliji.

Marijana Topo iz Studentske asocijacije Univerziteta u Novom Sadu u tome ne vidi ništa sporno i za 021.rs kaže da su se “veoma obradovali samoj ideji da studenti putuju besplatno”.

“Turistička agencija nam je izašla u susret i ponudila deset besplatnih letovanja. Prilika da studenti putuju besplatno je sjajna, te to nema mnogo veze sa onim što se nudi u samom programu, odnosno koncertom Svetlane Ražnatović. Ideja je da se studenti zabave uz pop-rok muziku koja će biti puštana. Takođe, mnoge studentske organizacije će se tog dana promovisati, pa će studenti novosadskog univerziteta imati priliku da se upoznaju sa njihovim ponudama”, smatra Topo.

Na pitanje da li studenti znaju zašto se obeležava Nacionalni dan studenata, Marijana Topo je kratko prokomentarisala da “neki sigurno znaju”.

Nacionalni dan studenata obeležava se u znak sećanja na velike studentske demonstracije 1936. godine, kada je poginuo student prava Žarko Marinković, boreći se za poboljšanje materijalnog stanja studenata i za očuvanje autonomije univerziteta.

Autor i foto: Zoran Strika – strika@021.rs