Početna Gradske teme Puzović: Novi Sad je potencijalno područje katastrofe

Puzović: Novi Sad je potencijalno područje katastrofe

0

slobodan_puzovic_v

Pokrajinski sekretar za urbanizam Slobodan Puzović izjavio je da će se, ukoliko dođe do legalizacije bespravno sagrađenih objekata u Srbiji, povećati i rizik od elementarnih nepogoda.

Ako se legalizuju bespravno sagrađeni objekti u Srbiji, biće povećan i rizik od elementarnih nepogoda, s obzirom na to da je divlja gradnja i neadekvatno odlaganje otpada umnogome doprinelo problemima s poplavama i klizištima koje smo imali lane i prethodnih godina“, rekao je Puzović.

On je dodao da bi se ozakonjenjem nelegalne gradnje poslala poruka da nepoštovanje propisa u Srbiji nije sankcionisano i da se izjednačavaju građani koji su do sada poštovali zakone sa onima koji su nelegalno gradili i dodao da se u Srbiji mora poštovati prostorno-planska dokumentacija.

Kada bi se prepoznali i nagradili oni koji je poštuju, a kažnjavali oni koji to ne čine, umnogome bi se problem rešio“, poručio je Puzović.

On je izjavio da se u Srbiji oko 150.000 tona životinjskog otpada odlaže nekontrolisano. Rekao je da je Novi Sad “potencijalno područje katastrofe” jer je na njegovoj teritoriji pet tona nepravilno uskladištenog medicinskog otpada, kojim se niko ne bavi.

Autor: Beta