Početna Gradske teme Rad auto-škola punim kapacitetom tek nakon vanrednog stanja

Rad auto-škola punim kapacitetom tek nakon vanrednog stanja

Odluku o obustavi rada, auto-škole su zbog pada informatičkog sistema MUP-a, kako je rečeno, donele oko dve nedelje pre proglašenja vanrednog stanja. U novonastalim okolnostima, samo je produžena obustava teorijske nastave i časova vožnje.

Međutim, od 27. aprila, te izmene će se postepeno ukidati, odnosno, kandidati će biti u mogućnosti da nastave časove.

Rad punim kapacitetom, auto-škole nastaviće tek kada se ukine vanredno stanje, a od ponedeljka, prednost za praktičnu obuku, imaće kandidati koji časove vožnje privode kraju.

Sve aktivnosti će se sprovoditi u skladu sa donetim merama, uz minimalne aktivnosti, navode u Udruženju auto-škola.

– Problem nam je obavezna noćna vožnja sa kandidatom, sada zbog primene policijskog časa, nemoguće je uraditi te časove praktične obuke. Znači, kandidat ne može ni da završi kompletnu obuku, ni da ide na ispit bez tog detalja, tako da će ti kandidati opet biti faktički na nekom čekanju. Problem nam je opet malo i teorijska nastava i teorijski ispit. Poznato je da gradski saobraćaj još uvek ne radi, ne funkcioniše, znači dolaženje kandidata do auto-škole može da predstavlja određeni problem – kaže Milan Mudrinić, predsednik Udruženja auto-škola-

Planirane obuke obavljaće se uz obavezno korišćenje zaštitne opreme, koju će po potrebi za kandidate obezbediti auto-škole. Takođe, nakon svake vožnje, automobili će se kompletno dezinfikovati, kako bi se rizik od zaraze sveo na minimum.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija/Pixabay