Početna Gradske teme Radi se projekat ambulante na Adicama

Radi se projekat ambulante na Adicama

Grupa geodetskih firmi dobila je posao projektovanja novog doma zdravlja koji će biti izgrađen na Adicama.

Dom zdravlja “Novi Sad” posao je na tenderu dodelio Društvu za projektovanje, inženjering i konsalting “Đorđe Bajilo arhitekti”, u zajedničkoj ponudi sa “NS Geodet”, “Arhitektonsko-građevinskim institutom” i firmom “Cepting”.

Vrednost posla je 4,5 miliona dinara bez PDV.

Novi dom zdravlja na Adicama planiran je i u urbanističkim aktima za ovaj deo grada. Nalaziće se u bloku između Smederevske, Sime Šolaje, Žikice Jovanovića i Banjalučke ulice, a sadržaće osnovne usluge primarne zdravstvene zaštite: opštu praksu, stomatologiju, pedijatriju, ginekologiju i patronažu.

U ovoj prizemnoj ambulanti, površine između 750 i 1.000 kvadrata, radiće 26 zaposlenih – najmanje pet lekara opšte prakse, jedan ginekolog, jedan pedijatar za predškolce i jedan pedijatar za decu školskog uzrasta, jedan stomatolog za decu, jedan opšti stomatolog, najmanje 14 medicinskih sestara/tehničara i dve spremačice.

Prema procenama, ovaj dom zdravlja godišnje će pružiti 61.000 lekarsku uslugu, 3.000 poseta patronažnih sestara i 10.000 poseta laboratoriji za neophodne analize.

Inače, deo nacrta plana detaljne regulacije za Adice trenutno se nalazi na ponovnom javnom uvidu.

Izvor: 021
Foto: Pixabay