Početna Gradske teme Radi se projekat ambulante na Adicama

Radi se projekat ambulante na Adicama

0

Grupa geodetskih firmi dobila je posao projektovanja novog doma zdravlja koji će biti izgrađen na Adicama.

Dom zdravlja “Novi Sad” posao je na tenderu dodelio Društvu za projektovanje, inženjering i konsalting “Đorđe Bajilo arhitekti”, u zajedničkoj ponudi sa “NS Geodet”, “Arhitektonsko-građevinskim institutom” i firmom “Cepting”.

Vrednost posla je 4,5 miliona dinara bez PDV.

Novi dom zdravlja na Adicama planiran je i u urbanističkim aktima za ovaj deo grada. Nalaziće se u bloku između Smederevske, Sime Šolaje, Žikice Jovanovića i Banjalučke ulice, a sadržaće osnovne usluge primarne zdravstvene zaštite: opštu praksu, stomatologiju, pedijatriju, ginekologiju i patronažu.

U ovoj prizemnoj ambulanti, površine između 750 i 1.000 kvadrata, radiće 26 zaposlenih – najmanje pet lekara opšte prakse, jedan ginekolog, jedan pedijatar za predškolce i jedan pedijatar za decu školskog uzrasta, jedan stomatolog za decu, jedan opšti stomatolog, najmanje 14 medicinskih sestara/tehničara i dve spremačice.

Prema procenama, ovaj dom zdravlja godišnje će pružiti 61.000 lekarsku uslugu, 3.000 poseta patronažnih sestara i 10.000 poseta laboratoriji za neophodne analize.

Inače, deo nacrta plana detaljne regulacije za Adice trenutno se nalazi na ponovnom javnom uvidu.

Izvor: 021
Foto: Pixabay