Početna Gradske teme Radionice dokumentarne fotografije u maju na Akademiji umetnosti

Radionice dokumentarne fotografije u maju na Akademiji umetnosti

Četvrta u nizu radionica koje organizuje Departman za fotografiju na Akademiji umetnosti u Novom Sadu održaće se tokom prva dva vikenda u maju.

Tema je dokumentarna fotografija kroz istraživački rad i kako kreirati seriju fotografija koja prenosi određenu priču i stav.

Za učešće na radionici poželjno je predznanje o osnovama rukovanja fotoaparatom. Radionicu vodi vanredni profesor mr Ivana Tomanović.

Program za 4. i 5. maj:

Subota: Predavanje o dokumentarnoj fotografiji, projekcija različitih dokumentarnih projekata, analiza i razgovor s polaznicima radionice. Zadatak na određenu temu za sledeći dan.
Nedelja: Izbor fotografija sa zadatka i analiza. Razgovor o editovanju fotografija i njihovoj prezentaciji (web, knjiga, časopis, izložba…). Zadatak na određenu temu (biraju polaznici) za sledeću subotu.

Program za 11. i 12. maj:

Subota: Predavanje o dokumentarnoj fotografiji, projekcija različitih dokumentarnih projekata, analiza i razgovor s polaznicima radionice. Analiza zadatka i teme od prethodnog vikenda.
Nedelja: Konačan izbor fotografija sa zadatka i analiza. Uobličavanje serije fotografija i njihova prezentacija (web, knjiga, časopis, izložba…).

Radionice se održavaju u fotografskom studiju i laboratoriji Akademije u Kosovskoj 33, a nakon završetka programa svi polaznici dobijaju sertifikat o završenom kursu na Akademiji umetnosti. Prijavni formular i detaljnije informacije možete pročitati OVDE.

Izvor: 021
Foto: Pixabay